TDF 2013: Hård Tour i vente

Som ventet skal feltet bestige både Mont Ventoux i Provence og Alpe d'Huez i udgave nummer 100 af Tour de France. Alpetoppen skal tilmed bestiges to gange på samme etape. Finale ud på aftenen i Paris

Bradley Wiggins og Co. kan igen se frem til tre opslidende uger på de franske landeveje. (Foto: AP)
Bradley Wiggins og Co. kan igen se frem til tre opslidende uger på de franske landeveje. (Foto: AP)

Bradley Wiggins fik en gylden chance for at vinde Tour de France sidste år, da ruten mildt sagt ikke var den hårdeste i historien, men i 2012 bliver feltet drevet ud i et langt barskere terræn, som ikke passer den tidligere banerytter godt. Ruten byder på fire bjergafslutninger og så mange bjerge undervejs, at en ny duel mellem Alberto Contador og Andy Schleck er mere sandsynlig end endnu en Wiggins-sejr.

Ax 3 Domaines i Pyrenæerne bliver første bjergafslutning, og derpå følger Mont Ventoux i Provence, Alpe d'Huez i Alperne (som bestiges to gange på samme etape), mens sidste bjergafslutning bliver opstigningen til skisportsstedet Annecy-Semnoz.

Ruten blev præsenteret onsdag middag i Palais de Congrès i Paris under tilstedeværelse af stribevis af cykelkoryfæer, der så noget sammenbidte ud, da Tour-direktør Christian Prudhomme talte dunder mod doping i sin åbningstale som reaktion på det stormvejr, som professionel landevejscykling atter er kastet ud i med afsløringerne af Lance Armstrongs dopingregime siden 1999.

Læs videre under quizzen ...

Alle de største præstationer siden dengang er der med god grund sat spørgsmålstegn ved, idet ryttere i hobetal har afsløret omfattende doping i feltet. Cykelsporten klynger sig nu til den overbevisning, at alt er forandret siden Armstrong - at feltet langt overvejende kører rent nu, og at det er ægte dramaer, vi får at se næste år i Tour de France.

Læs også:

Se også: Armstrong-bødler sår tvivl om doping-beviser

Det begynder på Korsika, som Tour-feltet besøger for første gang nogensinde. Prologen, som ofte har indledt Tour de France, er droppet, og der køres i ganske kuperet terræn tre etaper på øen i Middelhavet. Derpå går turen til fastlandet, hvor en holdtidskørsel venter i Nice, og bagefter drejer feltet til venstre for at bevæge sig i retning af Pyrenæerne. Fra Bagnères-de-Bigorre flyver feltet til Bretagne for at fortsætte og kører en enkeltstart ved det spektakulære Mont St. Michel, før turen går tværs ned over Frankrig til Mont Ventoux og derfra op i Alperne.

Læs også:

Cykling - 24. okt. 2012 - kl. 10:32 TV: Her gemmer luksus-Lance sine millioner

Et rygte om, at løbet næste år ville slutte på Alpe d'Huez, holdt ikke stik. Løbet slutter i Paris, som det plejer, men ankomsten til Byernes By bliver noget senere i 2013. Normalt er der finale ved 16.30-tiden, men næste år slutter løbet først omkring kl. 21.45, når mørket er faldet på, så jubilæet kan fejres med fantastiske tv-billeder fra den om aftenen smukt belyste by.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen