Worre: Rasmussen er ingen helt

Jesper Worre slår fast, at Michael Rasmussen ikke er noget forbillede, fordi han bryder sportens tavshedslov

Jesper Worre er ikke videre imponeret over, at det endelig er lykkedes Michael Rasmussen at gå til bekendelse om sit dopingindtag. (Foto: Henning Hjorth)
Jesper Worre er ikke videre imponeret over, at det endelig er lykkedes Michael Rasmussen at gå til bekendelse om sit dopingindtag. (Foto: Henning Hjorth)

Den danske cykelrytter Michael Rasmussen er hverken en helt eller et forbillede, fordi han nu har valgt at bryde den såkaldte "tavshedens lov" i cykelsporten og har lukket op for posen over for de danske antidopingmyndigheder.

Det slår Danmarks Cykle Unions direktør, Jesper Worre, fast efter at have set Michael Rasmussen erkende en 12 år lang brug af doping på et pressemøde arrangeret af hans hold Christina Watches-Onfone.

- På pressemødet i Herning var de lige ved at gøre ham til en helt, fordi han nu træder frem. Han er ikke en helt og skal ikke være en helt for vores unge mennesker, siger Jesper Worre.

Worre er på ingen måde overrasket over, at Rasmussen nu træder frem og fortæller om sin fortid med præstationsfremmende midler, fordi de senere måneders indrømmelser i cykelsporten har sat ham under et større og større pres.

Se også:

Se også: De kendte håner 'kyllingen'

- Men vi er overraskede over, at han indrømmede doping fra 1998-2010. Vi er overraskede over, at han dopede sig efter at han kom tilbage fra en to års udelukkelse, siger Jesper Worre.

DCU-direktøren havde en hovedrolle, da Rasmussen i 2007 blev smidt ud af Tour de France, mens han kørte i den gule førertrøje.

Worre afslørede midt under Touren, at Rasmussen allerede havde fået fire advarsler for at have rod i sine whereabouts. Det medførte voldsom kritik dengang, fordi advarslerne var fortrolige oplysninger.

- At han har valgt at lyve i så mange år, har jo sat os under hårdt pres. Fra 2007 til nu er der gået fem et halvt år, men vi er kommet videre.

- Jeg er rigtig glad for, at Michael siger, at det er blevet sværere at dope sig, for ellers kan man jo godt blive negativ på cykelsportens vegne, siger Jesper Worre.

Se også:

Michael Rasmussen har angiveligt bragt Nicki Sørensens navn i spil over for antidopingmyndighederne. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 31. jan. 2013 - kl. 16:21 Kyllingens bombe: Nicki Sørensen var dopet

0 kommentarer
Vis kommentarer