Annonce:
Annonce:

Kyllingen indrømmer dopingsmisbrug i dag

Michael Rasmussen har indkaldt til pressemøde senere torsdag

Det peger mod en tilståelse fra Michael Rasmussen (Foto: Claus Bonnerup)
Det peger mod en tilståelse fra Michael Rasmussen (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Cykling

Den seneste tid er flere og flere Rabobank-ryttere gået til bekendelse og har erkendt brug af doping i deres tid på det hollandske storhold.

Efter massevis af afsløringer i hollandsk presse har der tegnet sig et billede af, at der er foregået et organiseret dopingforbrug hos Rabobank, og afsløringerne og beskyldningerne har også ramt den danske bjergged Michael Rasmussen.

Se også:

Holdkammerater med danskere: Vi dopede os

Senest blev danskeren beskyldt for at være mere end almindeligt velpræpareret til Touren i 2007, hvor han skulle være dopet med flere forskellige forbudte midler. Ifølge avisen NRC kørte Kyllingen angiveligt Tour de France 2007 på fem blodposer, 100.000 enheder EPO, kortison og væksthormoner.

Se også:

Hård anklage mod Kyllingen: Kanon-dopet i 2007

Michael Rasmussen kørte i Armstrong-perioden, hvor der tegner sig et billede af, at dopingforbruget i feltet stadig var massivt, men endnu har den danske bjergrytter selv intet indrømmet.

Annonce:

Presset er dog blevet stort, ikke mindst efter Kyllingens tidligere holdkammerat Thomas Dekker stod frem og fortalte, at han var let at påvirke, og at dopingen var udbredt på Rabobank.

Hans chef Claus Hembo afslørede overfor Ekstra Bladet tidligere på måneden, at Kyllingen gerne ville forklare sig og give sin version af alle historierne, der længe har floreret, men at en aftale med Rabobank umuliggjorde at kommentere beskyldningerne. Samtidig fortalte Hembo også, at han troede, at hans rytter Rasmussen dengang havde været dopet.

Se mere:

Kyllingens chef: Han vil gerne forklare sig

Men nu tyder noget på, at der måske kan komme en tilståelse fra Michael Rasmussen. I hvert fald har hans nuværende hold, Christina Watches-Onfone, i dag indkaldt til pressemøde, hvor foruden Michael Rasmussen selv også Christina Hembo og Claus Hembo deltager ved pressemødet.

Det er endnu ikke bekræftet, hvad pressemødet vil handle om, den kortfattede pressemeddelelse meddeler intet om indholdet fra dagens møde kl. 14.

Annonce:

Ekstra Bladet vil være til stede i Herning, hvor pressemødet foregår kl. 14, og opdaterer dig naturligvis på seneste nyt i sagen. Uanset om pressemødet ender med en tilståelse fra Michael Rasmussen eller ej.

Se også:

Kyllingen: Ingen grund til bekymring

Ekstra Bladet erfarer dog, at der kun er et punkt på dagsordenen. Dagens pressemøde vil handle om, at Rasmussen indrømmer et årelangt dopingmisbrug.

Direktør for cykelholdet, Claus Hembo, vil ikke bekræfte dagens indhold på pressemødet:

- Jeg vil ikke kommentere indholdet af dagens pressemøde. Du må vente til kl. 14 med at blive klogere, siger Hembo over telefonen til Ekstra Bladet.

Vi har folk på plads i Herning kl. 14, hvor ekstrabladet.dk også sender Live TV fra. Så følg med igennem hele dagen på ekstrabladet.dk

FAKTA

Med Lance Armstrongs fald og afsløring af US Postal-holdet som en bugnende dopingcentral, begynder sandheden om det hollandske Rabobank-hold nu at pible frem. Bindeleddet med de to hold er amerikaneren Levi Leipheimer, der var gennemdopet i sin tid på de to storhold.


Levi Leipheimer, USA: Fortalte under afhøring i Armstrong-sagen, at han i sin tid på Rabobank var dopet. En anonymiseret læge, som ifølge Leipheimer organiserede holdets dopingmisbrug, skulle ifølge hollandske medier være Gert Leinders. Leipheimer pegede på rider 14 som en dopet holdkammerat. Hollandske medier hævder, at rider 14 er Michael Rasmussen. Leipheimer afsoner i øjeblikket et halvt års dopingkarantæne.

Danny Nelissen, Holland: Bekræftede forleden, at rapporter om organiseret doping på Rabobank siden foråret 1996 er korrekte. Nelissen kørte selv Tour de France i 1996 og 1997 på epo, som han hævder blev distribueret og doseret af Gert Leinders. Nelissen sluttede sin karriere på det danske Team Home Jack & Jones i 1998.

Thomas Dekker, Holland: Den tidligere dopingdømte rytter understregede i weekenden i avisen NRC Handelsblad, at doping var en livsstil på Rabobank-holdet. Han kørte på holdet fra 2005-2008. Efter udstået karantæne kører Dekker, der ikke er i familie med Rabobank-ikonet Erik Dekker, for det amerikanske Garmin-mandskab.

Marc Lotz, Holland: Kørte for Rabobank fra 1997 til 2004 og begyndte efter eget udsagn at dope sig med blandt andet epo i 2001. Selv som hjælperytter var doping nødvendig for at være konkurrencedygtig, siger Lotz til den hollandske radiostation L1. Han afviser, at holdet var involveret, og han nægter nogensinde at have brugt væksthormon og blodtransfusioner.

Anonyme ryttere: Til avisen NRC Handelsblad har tidligere Rabobank-ryttere fortalt om systematisk doping på holdet siden den allerførste sæson med bankkoncernen som hovedsponsor. Efter et resultatmæssigt ringe forår i 1996 besluttede ryttere og ledelse at iværksætte et dopingprogram. Siden har Danny Nelissen bekræftet, at det skete.

Hold, der lukkede som følge af dopingafsløringer:

1998 Festina: Det franske storhold kom til Tour de France med enorme ambitioner, men det skulle vise sig, at de var baseret på et omfattende dopingprogram. Holdet kollapsede under presset, og adskillige af holdets stjerner blev idømt karantæne. Lukkede i 2001.

1998 TVM: Det hollandske danskerhold blev også kvast i Festina-skandalen og måtte lukke i 2000. Danske Lars Michaelsen kørte Tour de France for TVM, men stod af på grund af en skade, før alt gik op i razziaer og politiafhøringer. Resten af holdet stak af, da ruten slog et smut ind i Schweiz.

2006 Liberty Seguros: Den berygtede, spanske sportsdirektør Manolo Saiz måtte se sit hold blive udelukket fra Tour de France på grund af Operación Puerto-efterforskningen om bloddoping i feltet. Siden viste det sig, at flere ryttere uberettiget var anklaget, men holdet kollapsede alligevel, da sponsoren trak sig.

2007 T-Mobile: Det tyske teleselskab Telekom trak sig som sponsor for Tysklands største hold i 2007, da tidligere ryttere på stribe trådte frem og tilstod massiv doping. Det gjaldt også Bjarne Riis, der vandt Touren 1996 på epo. Holdet blev videreført af amerikanske High Road og lukkede efter en række succesfulde år i 2011.

2012 US Postal Service: Den største magtfaktor i Tour de France i mange år viste sig at være et gigantisk svindelnummer med Lance Armstrong i spidsen. Organiseret doping var dagens orden, og syv Tour de France-titler har nu ingen ejermand.

2013 Rabobank: Allerede sidste år trak finanskoncernen Rabobank sig som sponsor efter 17 år, da de første tegn på en større skandale viste sig. Siden har flere ryttere fortalt om organiseret doping på holdet siden starten i 1996. Blandt andre danskerne Rolf Sørensen, Michael Blaudzun, Michael Rasmussen, Danny Jonasson og Matti Breschel har kørt på holdet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: