Fuentes: Spørger min advokat om Riis

Dopinglægen over dem alle, ville alligevel ikke tale om Bjarne Riis i dag

Fuentes måtte løbe spidsrod mellem det massive antal fremmødte journalister. (Foto: Zuma Press)
Fuentes måtte løbe spidsrod mellem det massive antal fremmødte journalister. (Foto: Zuma Press)

Den spanske Eufemiano Fuentus troppede endnu engang op til at massivt fremmøde efter den lange i dag i retten, hvor han blev afhørt af anklageren omkring sin rolle i dopingen af flere hundrede sportsfolk - heribland flere prominente cykelstjerner som Tyler Hamilton, der også skal i vidneskranken på et senere tidspunkt.

Hamliton har i sine udgivede afsløringer om livet som dopet cykelrytter hele tiden holdt fast, at dopingprogrammet var noget, som Bjarne Riis kendte til, da Hamilton kørte under danskerens vinger på Team CSC.

Derfor ville den danske presse meget gerne tale med Fuentes efter dagens retsmøde, hvor Fuentes havde lovet at svare på spørgsmål om Bjarne Riis.

- Kender du Bjarne Riis, lød det første spørgsmål, da Fuentes var blevet presset op i et hjørne.

Dopinglægen tøvede, inden han svarede.

- Det bliver jeg nødt til at spørge min advokat om.

Læs også:

Hamilton skal afhøres om spansk dopinglæge

- Det har været en lang dag. Nu må I have mig undskyldt, nu skal jeg have noget at spise.

Fuentes søgte ind i et tilstødende lokale, og da han nogle minutter senere kom ud, rendte han ind i de samme spørgsmål igen.

- Du lovede en kommentar omkring Riis, efter retsmødet

- Jeg kan først tale når det hele er slut.

- I må forstå, at jeg kan ikke sige noget nu. Det kan jeg først, når hele sagen er overstået, sagde Fuentes til ekstrabladet.dk og gik så lidt brokkende derfra.

Se mere:

Fuentes: Klar til at snakke efter retsmødet

Inden den korte debat med de danske journalister, havde Fuentes haft en lang dag i retten.

Dopinglægen svarede på anklagerens faktuelle spørgsmål og kom noget i defensiven, da han skulle forklare alle de noter og symboler, som var opført på de kalendere, de forskellige ryttere havde. Og han var tydeligvis ikke meget for at bare at åbne op og fortælle hele histoien.

Hans forklaring på nogle af de dopingstoffer -herunder EPO - der blev fundet hos Fuentes under Operacion Puerto i 2006 var, at de slet ikke var til sportsfolk. De var til Fuentes' datter, der kort forinden havde fået stillet en kræftdiagnose. Og andre medikamenter var til hans syge far, som Fuentes mistede kort efter Operacion Puerto.