Fuentes: Klar til at snakke efter retsmødet

Eufemiano Fuentes er klar til at svare på spørgsmål om Bjarne Riis, når han er blevet afhørt tirsdag

Doktor Eufemiano Fuentes. (
Doktor Eufemiano Fuentes. (

MADRID (ekstrabladet.dk): Han så godt ud, som han kom spadserende i Madrids frostklare formiddagsluft.

Mørk jakke ud over et mørkt jakkesæt med slips - og kulsorte solbriller, naturligvis.

Eufemiano Fuentes, Operacion Puertos altoverskyggende hovedrolleindehaver, var fyldt med overskud, da han ankom til retten i den spanske hovedstad - udadtil uanfægtet af sagens alvor.

Se mere:

Se også: Flere hoveder kan rulle i Fuentes-sag

Ekstra Bladet var som det første medie henne hos den omtalte læge.

- Kan du fortælle, om du kender Bjarne Riis?

- Despues, despues (senere, senere), sagde han med løftede hånd og et afværgende smil.

- Men bare et enkelt spørgsmål. Har du mødt ham?

- After, after, kom det på gebrokkent engelsk.

Se mere:

Se også: Retssag starter i dag: Skæbnetime for Riis

- Vil det sige, at det er muligt at gennemføre et interview efter retsmødet i dag?

- Yes...

Herefter stimlede det store pressekorps sig sammen om doktoren, der er én af fem tiltalte i sagen.

Alle fem er programsat til at blive afhørt i dag, men det er dog tvivlsomt, om det er realistisk, hvorvidt han venter at tage onsdagen, der ellers er programsat som fridag, i brug.

Se også:

Se også: Kaos før doping-retssag

Antallet af fremmødte journalister er i øvrigt markant aftaget i forhold til mandag, hvor det skønnedes, at antallet var omkring 200. I dag er der under 100.

Fuentes har i øvrigt sin mor med, lige som søsteren, der selv er tiltalt.

[

Med retssagen i Madrid kommer der et foreløbigt punktum for skandalen, der tog sin begyndelse i 2006. Her er et overblik.

* 23. maj 2006: Spansk politi iværksætter Operacion Puerto og gennemfører en razzia mindst tre steder. Politiet beslaglægger et stort udvalg af dopingpræparater og flere hundrede blodposer til brug for bloddoping.

* Juni 2006: Spanske medier lækker detaljer fra politiets undersøgelser, og resultaterne belaster en række topnavne som Ivan Basso, Jan Ullrich og Tyler Hamilton.

* Marts 2007: Dommer Antonio Serrano vil droppe Operacion Puerto-sagen. Der er godt nok fundet bevis for doping, men da sagen blev anlagt, var det ifølge spansk lovgivning ikke ulovligt at dope sig selv eller andre.

* Februar 2008: Statsadvokaten i Madrid forlanger sagen genåbnet. Man vil have undersøgt, om de involverede læger har udsat andre for livsfare, blandt andet ved at opbevare blodposer på en uforsvarlig måde.

* November 2011: Antonio Serrano meddeler, at man vil rejse en sag mod Fuentes og de øvrige anklagede for forbrydelser mod folkesundheden.

* Januar 2013: Retssagen mod Eufemiano Fuentes og de øvrige tiltalte indledes i Madrid. På anklagebænken er også Fuentes' søster Yolanda, Manolo Saiz (Once), José Ignacio Labarta (Comunidad Valenciana) og Vicente Belda (Kelme).

Kilde: Ritzau

]
0 kommentarer
Vis kommentarer