LeMond håner Armstrong: Du sværter alle til

Den nu eneste amerikaner, der har vundet Tour de France, Greg LeMond, håner sin arvefjende Lance Armstrong efter dopingtilståelsen

Greg LeMond vandt selv Tour de France tre gange og er ALDRIG testet positiv for brug af doping. (Foto: AP)
Greg LeMond vandt selv Tour de France tre gange og er ALDRIG testet positiv for brug af doping. (Foto: AP)

Når Lance Armstrong hævder, at det ikke ville være muligt at vinde Tour de France uden brug af doping, sværter han alle store mestre i historien til, for det er absolut muligt at vinde store cykelløb på naturligt brændstof.

Det siger den amerikanske Tour-legende Greg LeMond til cyclingnews.com. LeMond er nu den eneste amerikaner, der har vundet Tour de France, og han er forbandet over, at Armstrong - hans mangeårige arvefjende - kaster smuds på ærlige ryttere.

- Armstrong har ødelagt enhver, der har opnået succes i cykelsporten. Jeg bliver pissesur, når jeg hører, at man ikke kan vinde Touren uden doping. Se på Andy Hampsten (nu pensioneret, amerikansk toprytter, red.) - det er utænkeligt, at han skulle være på et dopingprogram, siger LeMond.

Læs også:

Se også: Brian Mikkelsen: Doping skal ALDRIG være lovligt

Hampsten vandt Giro d'Italia i 1988 og opnåede flere topplaceringer i de store rundture. LeMond vandt selv Tour de France tre gange, nemlig i 1986, 1989 og 1990, og har altid hævdet sin uskyld i dopingsammenhæng. Han er da heller aldrig testet positiv og har videnskabeligt kunne sandsynliggøre sine præstationer, idet han fra naturens hånd er udstyret med en usædvanlig evne til at optage særligt store mængder ilt.

Læs også:Helt fra ganske ung var LeMond et gudsbenådet talent. Det var Lance Armstrong ikke, og LeMond siger, at hans landsmand aldrig ville kunne have vundet Touren, hvis han havde kørt rent. Dertil var han ganske enkelt en for dårlig cykelrytter. Han var en kun middelmådig cykelrytter, som ville være blevet kørt over at en stor del af feltet, hvis doping ikke var inde i billedet.

Læs også:

Se også: Dansk UCI-medlem: Armstrong fortier noget

- Havde Armstrong givet Floyd Landis og Tyler Hamilton det samme, som han selv tog, ville han aldrig have vundet. De ville have slået ham, siger LeMond med henvisning til to af Armstrongs senere dopingdømte hjælperyttere.

0 kommentarer
Vis kommentarer