Armstrongs danske bofælle: Vi hørte rock

Thomas Bay har boet sammen med Lance Armstrong og kørt på hold med donpingsynderen i starten af 90'erne. Den tidligere cykelrytter er glad for indrømmelsen

I nat kom den længe ventede indrømmelse fra Lance Armstrong, da han over for den amerikansk talkshow-værtinde Oprah Winfrey indrømmede brug af dopingen.

Læs også:Indrømmelsen kommer efter massivt pres mod Armstrong, der sidste år fik frataget sin Tour de France-titler, efter en rapport fra det amerikanske dopingagentur med massive beviser for, at Armstrong havde dopet sig under cykelløbene.

I starten af 90'erne kørte danske Thomas Bay på hold sammen med Lance Armstron hos Motorola. De to boede også sammen i Italien, hvor de trænede sammen.

- Indrømmelsen var længe ventet. Alt andet havde været patetisk, fortæller Thomas Bay i det tv-indslag, du kan se over artiklen.

Her fortæller Bay også, hvordan ham og Armstrong trænede og boede privat sammen i Italien.

Så ikke Armstrong tage doping
Den tidligere danske cykelrytter oplevede aldrig Armstrong tage doping, hvilket også stemmer overens med Armstrongs forklaring om, at dopingmisbruget først startede i midten af halvfemserne.

- Jeg kendte ham som en 'straighforward' fyr. Vi var nogle glade drenge, som godt kunne lide at cykle, men også høre rockmusik og lave sjov og ballade.

- Men der var ingen tvivl om, at Lance var en vinder, og han havde allerede dengang en ekstrem fysik, forklarer Thomas Bay, der selv stoppede med at cykle, inden EPO-bølgen skyllede ind over cykelverdenen i midten af halvfemserne.

Læs også:

Armstrong tegner og fortæller, men han gør ikke rent bord. (Foto: AP) Jan Jensen - 18. jan. 2013 - kl. 10:30 Armstrong skader stadig cykelsporten

I tv-indslaget over artiklen kan du også se Thomas Bay diskuterer konsekvenserne af Armstrongs indrømmelse med Ekstra Bladets Allan Olsen, som mener, at Lance Armstrong skylder at forklare, hvordan han slap af sted med sit snyderi.

- Men jeg mener bare ikke, at det er nødvendigt eksempelvis at komme med navne på bagmænd og så videre. Vi kender alligevel de fleste i dag, siger Thomas Bay.

Se tv-indslaget med Thomas Bay og Allan Olsen i tv-indslaget over artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer