Contador om Vuelta: Krig fra starten

Den spanske cykelstjerne regner ikke med mange rolige øjeblikke i en bjergrig udgave af Vuelta a España

Alberto Contador har gode efaringer med sit hjemlands etapeløb. (Foto: AP)
Alberto Contador har gode efaringer med sit hjemlands etapeløb. (Foto: AP)

Alberto Contador regner med tre ugers konstant krig, når den spanske cykelstjerne i august og september skal forsøge at forsvare sidste års sejr i Vuelta a España.

Vuelta-ruten, der blev offentliggjort lørdag eftermiddag, har hele 11 bjerg-afslutninger, og den første store top er placeret på anden etape.

- Det bliver krig fra starten af anden etape, så det bliver meget hårdt, siger Alberto Contador ifølge Reuters.

- Det er sandt, at mange af etaperne er korte, men arrangørerne har lagt nogle af de allerhårdeste stigninger ind på de sidste 40-50 kilometer, og det er dér, at klassementrytterne skal kæmpe mest for det.

- Sidste år så vi, at man af de afgørende angreb kom på alle slags etaper, så vi skal være i god form fra starten. Der bliver ikke nogen rolige øjeblikke, mener den spanske kaptajn på Team Saxo-Tinkoff.

Se også: Vild Vuelta-rute venter: 11 bjergafslutninger

Vueltaen åbner den 24. august i Vigo med en holdtidskørsel over 27 kilometer, og rytterne har også udsigt til en kamp mod uret på 11. etape, hvor der venter en enkeltstart over 38 kilometer.

Den måske hårdeste dag bliver 20. etape, hvor rytterne slutter på Alto de L'Angliru, der af mange bliver anset som værende en af de mest stejle og udfordrende stigninger i Vesteuropa.

Inden rytterne når så langt, venter der også en tur ind over den franske grænse, hvor Peyragudes i Pyrenæerne skal forceres. Det er første gang siden 2003, da Michael Rasmussen vandt på Cauterets, at Vuelta-feltet slutter på et bjerg i Frankrig.

Vueltaen begynder den 24. august og slutter den 15. september i Madrid.

0 kommentarer
Vis kommentarer