Fuglsang: Bruyneel er en dårlig leder

Jakob Fuglsang har ikke meget godt at sige om sin tidligere team-chef hos RadioShack

Jakob Fuglsang har ikke meget pænt at sige om Johan Bruyneel. (Foto: AP)
Jakob Fuglsang har ikke meget pænt at sige om Johan Bruyneel. (Foto: AP)

Med skiftet til Astana kan danske Jakob Fuglsang igen se frem til at prøve sig af i verdens største cykelløb.

En helt anden situation end han befandt sig i i sidste sæson, hvor det forgiftede forhold til team-chef Johan Bruyneel fuldstændig spolerede opholdet hos RadioShack.

Her røg han først af Giro-holdet og siden helt ud i kulden, da det kom frem, at danskeren ville skifte hold.

Se også: Dopingsynder ny sportdirektør på Saxo-Tinkoff

Og nu tager Fuglsang bladet fra munden og leverer en sønderlemmende kritik af belgieren.

- Da det blev offentliggjort, at han skulle være sportsdirektør, var jeg ikke glad. Jeg klappede ikke i hænderne, siger Jakob Fuglsang til Cyclingnews.

- Jeg forsøgte stadig at gøre mit bedste, og i begyndelsen var forholdet ikke så slemt. Jeg troede, at jeg havde muligheden for at føre an i Giro'en, men det ændrede sig, og derfra gik det helt galt, siger danskeren, der både havde problemer med Bruyneels kontroversielle ledelses-stil og det faktum, at han spiller en stor rolle USADA's dopingsag mod Lance Armstrong.

- Det var lidt af begge dele. Da han kom, vidste vi ikke alt om hans forhistorie og sejrende med Lance. Men jeg syntes aldrig, at han var nogen god leder. Jeg tror, at Lance styrede sine hold, og at Johan gjorde, som Lance ønskede.

Se også: Schleck forventer indrømmelser fra Armstrong

Allerede ved holdpræsentationen før sidste sæson knirkede det i krogene. Blandt andet, fordi Bruyneel offentligt rejste tvivl om Fuglsangs ambitioner.

- Jeg var temmelig skuffet. Vi fik ingen introduktion, ingen velkomst, intet. Det skabte en masse spændinger, fortæller danskeren, som glæder sig til kaptajn-rollen hos Astana.

- Det er ambitionen, at jeg skal være kaptajn i Tour'en. Det har stået klart fra begyndelsen. Det er en af hovedårsagerne til, at jeg skrev under med Astana. Det er klart, at jeg ikke er blandt favoritterne, men jeg vil gøre mit bedste. Så må vi se, hvor langt det rækker, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer