Dansk UCI-medlem: Du skader cykelsporten Riis

Den danske holdejer bør svare på Tyler Hamiltons beskyldninger

Peder Pedersen (Foto: Ernst van Norde)
Peder Pedersen (Foto: Ernst van Norde)

Tyler Hamiltons heftige beskyldninger mod Bjarne Riis får fortsat lov at stå uimodsagte. Den danske holdejer har hidtil afvist at ville udtale sig omkring Hamiltons beskyldninger, og han i stedet forsøgt at koncentrere sig om den kommende sæson, hvor Team Saxo-Tinkoff lige nu kæmper for at få udstedt en ny licens til World Touren.

Men Riis' tavshed holder ikke. Det mener det mangeårige danske UCI-medlem, Peder Pedersen. Han mener, at Riis' tavshed skader troværdigheden for cykelsporten, og han er ærgerlig over de afsløringer, der dukker op.

Se mere:

Se også: DCU presser Riis: Forklar dig i dopingsag

- Selvfølgelig er det meget ubehageligt, det som kommer frem i øjeblikket. Selvom det meste af det tilhører fortiden, så skal vi ikke være blinde for, at det også rækker ind i nutiden og i fremtiden med de afsløringer, der er kommet, så det er det, vi virkelig skal sørge for at få håndteret, siger Peder Pedersen til Feltet.dk.

- Her i Danmark står vi med et enkeltproblem i Bjarne Riis. Hans hold og hans gøren og laden har været umådeligt positivt for udviklingen af dansk cykelsport og den deraf store interesse. Men det, at han tier stille i øjeblikket, og hverken vil be- eller afkræfte de påstande, der er imod ham, er til stor skade for cykelsporten og dens troværdighed. Alle, der følger med i det her, kan jo se, at der mangler nogle svar på nogle ting, hvilket giver utryghed, og man mister troværdighed. Så det er på høje tid, at Bjarne Riis kommer frem og fortæller, opfordrer UCI-medlemmet overfor feltet.dk

Se også:

Se også: Hamilton: Bjarne lyver for at redde holdet

Hamilton har blandt andet fortalt, at det var Riis, der sendte ham til dopinglægen Eufemiano Fuentes, og at han var klar over Hamiltons massive dopingforbrug i deres fælles tid på Team CSC.

Under årets Vuelta a España erklærede Riis, at han ikke kendte Fuentes, og afviste dermed også, at det var ham, der sendte Hamilton til Spanien. Siden da har Riis været tavs.

1 af 2 Få munden på gled, Bjarne opfordrer Peder Pedersen (Arkivfoto: AP)
2 af 2 Peder Pedersen (Foto: Ernst van Norde)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen