Riis på pinebænken til december

Først 10. december kommer der officielt afklaring på, om Team Saxo-Tinkoff får licens til World Tour-løbsserien i næste sæson

Bjarne Riis kommer til at vente på nyt omkring world tour-licensen. (Foto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis kommer til at vente på nyt omkring world tour-licensen. (Foto: Claus Bonnerup)

Allerede i sidste uge begyndte rygterne at løbe om, at den internationale cykleunion omsider havde truffet afgørelse om, hvilke hold der får World Tour-licens i næste sæson. Det er imidlertid næppe tilfældet, for onsdag fastslog UCI, at unionen først 10. december vil offentliggøre navnene på de 18 hold, der i næste sæson har ret og pligt til at køre de største løb i verden.

Bjarne Riis bliver dermed holdt på pinebænken i endnu et par uger i uvished om, hvorvidt hans hold for første gang i mange år ikke er selvskrevet til at køre Tour de France.

Riis kæmper ifølge hollandske medier med det hollandske Pro Continental-team Argos-Shimano om en plads i sportens fineste selskab. Det danske hold bliver efter alle standarder superstærkt næste år, men problemet er, at Alberto Contadors optjente point i år ikke tæller i regnskabet på grund af hans dopingkarantæne, som udløb i august.

Læs mere:

Se også: Cancellara forsvarer Riis

Den regel har Riis udfordret, idet den er indført efter den forseelse, der kostede Alberto Contador karantæne. Riis fastholder, at Contador bliver straffet med tilbagevirkende kraft, og at Saxo-Tinkoff på urimelig vis kommer til at betale prisen for en forseelse, der blev begået før, Contador kom til holdet.

UCI har imidlertid ikke ladet sig rokke i spørgsmålet og arbejder i øjeblikket på at fastsætte World Touren næste år ud fra de højst indviklede og for en stor del hemmelige retningslinjer, der regulerer udstedelsen af licenser.

Mister Bjarne Riis licensen til World Tour vil det i praksis betyde, at han skal håbe på invitation til de løb, han ønsker, at Saxo-Tinkoff skal køre.

Det gælder først og fremmest klassikerne og de store etapeløb. Iagttagere - heriblandt Brian Holm og Michael Rasmussen - vurderer, at Riis ikke bør være bekymret, idet hans stærke hold vil være eftertragtet af løbsarrangører over hele verden. Uden en licens er der imidlertid ingen garanti, og den vil Riis selvsagt meget gerne have.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen