Cancellara forsvarer Riis

Den schweiziske toprytter Fabian Cancellara har ikke ændret syn på Bjarne Riis, selv om danskeren er under anklage for at have medvirket aktivt i Tyler Hamiltons bloddoping

Cancellara havde mange succesrige år under Bjarne Riis (Arkivfoto: AP)
Cancellara havde mange succesrige år under Bjarne Riis (Arkivfoto: AP)

Så længe, intet er bevist, er det forkert at sanktionere Bjarne Riis og kræve ham udelukket fra cykelsporten. Det er stjernerytteren Fabian Cancellaras holdning til de alvorlige beskyldninger om aktiv medvirken i bloddoping, som Tyler Hamilton har fremsat i sin bog, 'Det hemmelige løb'.

I et interview med cyclingnews.com lader Cancellara forstå, at hans respekt for Bjarne Riis, der formede Cancellara til en af verdens bedste cykelryttere, er intakt, selv om Riis er under mistanke for igen at have ført en hel cykelverden bag lyset.

Se mere:

Se også: Hamilton: Kaptajnen måtte bloddope sig hos Riis

- Han (Tyler Hamilton, red.) kommer og taler over hele verden og siger, at 'den fyr tog mig hertil, den fyr sendte mig dertil', men når dagen er omme, må man selv afgøre, om man vil ryge cigaretten eller ej, siger Cancellara til cyclingnews.com.

- Er man ikke i stand til at sige nej, så må man undskylde mig, men så er det ens egen skyld, siger Cancellara.

Han ser fortsat Bjarne Riis som et aktiv for cykelsporten trods beskyldningerne. Dette ikke mindst i kraft af, at Riis i 2007 trådte frem og tilstod sit eget dopingmisbrug og tog konsekvensen af det.

Se også:

Se også: Hamilton: Riis vidste alt

- Vi må ikke glemme, at han fortsatte og gjorde en masse gode ting efter det, siger Cancellara.

- Lad os være ærlige: Hvis Bjarne Riis skulle forlade cykelsporten, så ved jeg ikke hvor mange andre, der leder cykelhold, der burde gøre det samme.

- Vi må ikke glemme, at mange i cykling i dag var ryttere i cykelsportens værste år, siger Cancellara, der ikke tror på idéen om at tvinge fortidens syndere til at lægge alle kort på bordet. Det er for eksempel sket på det britiske Sky-hold, hvilket blandt andet har kostet amerikaneren Bobby Julich jobbet.

Se mere:

Se også: Tidligere Riis-rytter erkender doping-brug

- Bobby Julich kunne have holdt mund til den dag, han døde, men han var ærlig og tilstod, og nu er han fortid på Sky, siger Cancellara.

- Jeg tror ikke, at det er en korrekt politik. Alle forsøger nu at fremstå som engle, men jeg siger, at vi skal vende en side i bogen. Fortid er fortid.

- Disse mennesker har en vældig erfaring og kan stadig spille en rolle i denne nye, moderne cykelsport, siger Cancellara til cyclingnews.com.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen