Mesteren forlader Danmark

Den danske mester Sebastian Lander bytter Bjæverskov ud med italienske Lucca

Glæden brøles ud, da Sebastian Lander sikrer sig det danske mesterskab i juni. (Foto: Anders Brohus)
Glæden brøles ud, da Sebastian Lander sikrer sig det danske mesterskab i juni. (Foto: Anders Brohus)

Danmarksmester Sebastian Lander rykker i næste sæson fra drengeværelset i Bjæverskov til egen bolig i Lucca i Toscana i Italien for at begynde sit liv som professionel på det mægtige BMC-mandskab.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Jeg skal flytte hjemmefra før eller senere, så jeg kan lige så godt springe ud i det, siger Lander, der i Lucca bosætter sig ikke langt fra Chris Anker Sørensen og i øvrigt har omkring et dusin danske ryttere i sit nye træningsområde.

Læs også:

Se også: Mørkøv vil have dansk makker i par nummer syv

Lander er netop vendt hjem fra sin første samling med BMC, og det var en meget positiv oplevelse. Holdets superstjerner viste sig som nogle hyggelige, rare fyre, siger Lander.

– Jeg delte værelse med Thor Hushovd, som er tidligere verdensmester. Det er underligt pludselig at være værelseskammerat med en, man ellers kun har set på tv.

Læs også:

Se også: Dansk cykelhold afblæser krise: Vi er sikret

Hushovd er ikke den eneste med regnbuestriber på trikoten på BMC. Lander fik også hilst på de tidligere verdensmestre Cadel Evans og Alessandro Ballan samt regerende mester Philippe Gilbert.

– Jeg kommer nok ikke til at køre så mange løb med dem, for jeg skal primært køre mindre løb i min første sæson, siger Lander, der i går var i København for at deltage i kåringen af Årets Cykelrytter 2012.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen