Ny fiasko for Lance Armstrong

Cykelrytteren grundlagde cancer-organisation, da han fik testikelkræft. Nu dropper fonden navnet Armstrong

Lance Armstrongs navn sværtes mere og mere til. (Foto: AP)
Lance Armstrongs navn sværtes mere og mere til. (Foto: AP)

Den amerikanske cykelrytter Lance Armstrong har allerede fået frataget sine syv Tour de France-titler på grund af en dopingdom, men nu mister den falmende pedal-stjerne endnu mere.

Organisationen The Lance Armstrong Foundation, som hjælper kræftramte mennesker, har valgt at droppe cykelrytterens navn i sin titel.

I stedet hedder organisationen nu Livestrong Foundation - en titel, som kræft-fonden uformelt har båret gennem længere tid.

- Organisationen har i årevis været kendt som Livestrong Foundation, men at ændre navnet officielt er nødvendigt og passende i en tid, hvor organisationen ændrer sig, siger fondens talsmand Katherine McLane.

Læs også:

Se også: Mobset Wiggins: Føler mig som et barn

Lance Armstrong grundlagde kræft-fonden i 1997, efter han fik konstateret testikelkræft. Siden har organisationen skrabet omkring 500 millioner dollar sammen til arbejdet mod den dødbringende sygdom.

Stadig i bestyrelsen
I første omgang fokuserede fonden udelukkende på bekæmpelse af testikelkræft, men nu beskæftiger organisationen sig med alle kræftformer.

Læs også:

Se også: Armstrong opgiver sit livsværk

I oktober fældede en 1000 sider lang rapport fra det amerikanske antidopingagentur (Usada) Lance Armstrong. I rapporten står flere af Armstrongs tidligere holdkammerater frem og fortæller, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Han valgte at træde tilbage som formand for kræft-fonden. Men han er fortsat en del af bestyrelsen.

Armstrong fik for nylig frataget sin syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005 af Den Internationale Cykelunion (UCI). Desuden blev han bandlyst fra cykelsporten for altid.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen