Svensk mester til dansk kontinentalhold

Team Concordia Forsikring-Riwal præsenterede torsdag den svenske mester Christopher Stevenson som en af tre topryttere ved siden af danskerne Martin Mortensen og Kasper Klostergaard

Som det fjerde danske hold med erklæret ambition om at bevæge sig opad i det internationale teamhierarki trådte kontinentalholdet Concordia Forsikring-Riwal torsdag frem og præsenterede på Hotel Nyborg Strand ny daglig ledelse, ny sportschef og tre nye topryttere.

Den svenske mester Christopher Stevenson var en af dem. Han har i denne sæson kørt for et britisk kontinentalhold, men skifter altså nu til det Team Concordia, der har fået nyt liv i kraft af det multinationale liftudlejningsfirma Riwal.

- Det tog mig ikke lang tid at beslutte mig til, at jeg ville køre for dette hold. Da først, jeg fik kendskab til organisationen og forstod, at holdet også vil køre i udlandet, sagde jeg ja, siger Stevenson, der har sin lillebror Michael som holdkammerat næste år.

Et springbræt
Stevenson nærer en drøm om i fremtiden at køre på et højere niveau i cykelsporten, og han ser Concordia-Riwal som et springbræt - eller måske endog den direkte vej. Holdet har nemlig ambition om at rykke op på Pro Continental-niveau i løbet af få år.

Læs også:

Se også: Gammel kending bag nyt cykelhold

Danskerne Martin Mortensen og Kasper Klostergaard har i henholdsvis fire og syv år kørt på endnu højere niveau, nemlig på World Tour-niveau. De er imidlertid blevet ofre for UCI's svært gennemskuelige pointsystem, der giver hjælperyttere uden point på kontoen store problemer. De er intet værd for holdene i den årlige kamp for at sikre sig licens til World Tour.

Klostergaard ser det imidlertid ikke som et nederlag, at han må tage nogle trin ned i hierarkiet efter at have kørt syv sæsoner for Bjarne Riis.

- Jeg skal have gnisten tilbage efter at have kørt som hjælperytter i så mange år. Nu får jeg en ny rolle, hvor jeg forhåbentlig kan begynde at vinde igen, siger Klostergaard.

Vil tilbage i World Touren
- Jeg vil gerne tilbage til World Touren igen. Det bliver ikke let, men jeg tror, det kan lade sig gøre.

Ny sportschef på det jyske kontinentalhold bliver den tidligere klassikerspecialist Allan Johansen, mens Steffen Kromann bliver ny direktør. Han er bror til Claus Kromann, der som direktør for Riwal i Skandinavien er manden med pengene.

Også kontinentalholdene Christina Watches-Onfone, Team Cult og J. Jensen Sandstød Salg og Event har planer om at rykke op i hierarkiet og køre som Pro Continental-hold inden for en overskuelig årrække. Et Pro Continental-hold kan modtage invitation til at køre alle de største løb på kalenderen, herunder Tour de France.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen