Gammel kending bag nyt cykelhold

Den gamle brostensrytter Allan 'Smeden' Johansen stiller sig i dag i spidsen for nyt ambitiøst cykelhold i Danmark

Comeback i cykelsporten: Allan 'Smeden' Johansen, da han tilbage i 2005 kørte Flandern Rundt for det daværende Team CSC. I dag præsenterer han et helt nyt cykelhold. (Foto: Claus Bonnerup)
Comeback i cykelsporten: Allan 'Smeden' Johansen, da han tilbage i 2005 kørte Flandern Rundt for det daværende Team CSC. I dag præsenterer han et helt nyt cykelhold. (Foto: Claus Bonnerup)

Dopingskandaler har fået sponsorer til at flygte fra cykelsporten, hvilket får græsrødderne til at visne og sporten til at lide en stille død.

Sådan burde det ifølge al logik være, men trods Lance Armstrongs dopingregime og et felt, der ifølge Tyler Hamilton for mindst 80 procents vedkommende var dopet for få år siden, lever sporten i bedste velgående.

I dag præsenterer endnu et dansk kontinentalhold sig med store ambitioner om på sigt at rykke op i en klasse, hvor adgang til Tour de France er realistisk. I spidsen for holdet står Allan 'Smeden' Johansen, der som CSC-rytter var en af feltets sejeste brostensryttere frem til foråret 2008, da han gearede ned og afsluttede karrieren på kontinentalholdet Team Designa Køkken.

Det ny hold er bygget på Team Concordia, og det ny navn, den ny struktur og nye ryttere præsenteres i dag på Hotel Nyborg Strand.

– Vores sponsor er stor på sit felt i Norden og Nordeuropa, så vi skal ud at vise flaget og har planer om at vokse fra kontinental-niveau til prokontinental-niveau, siger Allan Johansen, der skal være sportsdirektør på holdet.

Læs også:

Se også: Toprytter bortvist af Kyllingens hold

– Drømmen er om at blive et nordisk storhold, men tidshorisonten er vi påpasselige med at udpege. I disse dopingtider skal man trods alt passe på med at slå et alt for stort brød op.

Går i et minefelt
Johansen har i sin aktive karriere kørt i felt med nogle af cykelsportens største dopingsvindlere, men selv har han holdt sig fra de ulovlige stoffer, siger han. Det betyder dog ikke, at han ikke er under mistanke. Det er alle cykelryttere, og det gør det til en ret speciel branche at bevæge sig rundt i.

Læs også:

Se også: Riis henter amerikaner og russer

– Det er som at gå rundt i et minefelt, for man ved aldrig, hvad der eksploderer næste gang. Men heldigvis er der sket meget i sporten, som i dag er forandret, siger Allan Johansen.

– I min tid kunne man leve og træne optimalt og alligevel blive kørt fuldstændigt over i løbene (af dopede ryttere, red.). I dag kan man se, at træning og rigtig kost giver udbytte.

Læs også: Se også: TV 2 boykotter træningstur med Bjarne Riis TV 2 boykotter træningstur med Bjarne Riis

– Jeg glæder mig til at arbejde med unge ryttere –både fysisk og mentalt, siger Johansen.

Han vil ikke bekræfte navnene på to ryttere fra World Tour-niveau, der i dag præsenteres som topnavne på det nye hold. Men det kræver ikke mange klik på internet at få bekræftet, at der er tale om Martin Mortensen fra Vacansoleil og Kasper Klostergaard fra Team Saxo Bank-Tinkoff.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen