Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Dommer fastslog: Rolf fik epo

TV2 vil tage en samtale med Rolf Sørensen om doping. Men italiensk dommer fastslog for flere år siden, at han kørte på epo

Rolf Sørensens italienske dopingsag faldt på forældelsesfristen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Rolf Sørensens italienske dopingsag faldt på forældelsesfristen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Mens flertallet af 1990'ernes store cykelnavne er bragt til fald på grund doping-misbrug, så er der i hvert fald én, der endnu ikke er blevet hverken afsløret eller selv har krøbet til korset.

Her er der naturligvis tale om Rolf Sørensen, der har holdt fanen højt som TV2-kommentator, mens den ene tidligere kollega efter den anden er røget på listen over dopingsyndere.

I folkedybet hygger man sig over ikonets stålsatte tavshed med Facebook-grupper ala 'Rolf er ren', men hos arbejdesgiveren TV2 har man lidt sværere ved at se komikken, hvorfor Sørensen er kaldt til samtale.

Se også: TV2 presser Rolf: Er du ren?

Sørensen, der i karrieren hentede så mange sejre, at han er Danmarks mest vindende profrytter gennem tiderne, blev aldrig testet positiv.

Men tilbage i 2004 måtte han lægge ryg til alvorlige anklager fra den italienske undersøgelsesdommer Franca Oliva.

I forbindelse med den daværende retssag mod den italienske 'doping-professor' Francesco Conconi og dennes assistenter fastslog Oliva følgende:

- No

k var retssagen mod professor Francesco Conconi og to af hans medicinske assistenter, Giovanni Grazzi og Ilario Casoni fra universitetet i Ferrara, forældet ifølge italiensk lov, men det rokker ikke ved følgende: Man kan ikke nå til andre konklussioner end, at Doktor Grazzi var effektivt involveret i en direkte administration, uddeling og behandling med EPO til cykelrytterne Guido Bontempi, Claudio Chiapucci, Mario Chiesa, Stephen Roche og Rolf Sørensen, lød det dengang fra undersøgelsesdommeren.

Se også: Rolf har 1424 'vidner' på at han er ren

Dengang havde Sørensen følgende kommentar til Politiken:

- Selvfølgelig kendte jeg Grazzi, han var jo omkring holdet. Men jeg havde ikke noget med ham at gøre - jeg havde efter aftale med Carrera-holdet min egen læge og træningsrådgiver, Luigi Cecchini. Og det er måske årsagen til, at jeg aldrig er blevet kaldt til afhøring. Jeg har haft Cecchini i alle mine år i cykelsporten, og i dag er han rådgiver for næsten hele CSC-holdet. Jeg ved godt, at hans navn har været sat i forbindelse med doping, men myndighederne måtte give Cecchini en undskyldning efter en ransagelse af hans hjem - der var intet at komme efter, sagde rytteren, der var helt klar i mælet angående sit eget forhold til doping.

- Det er meget langt ude, det er rene indicier. Og jeg forstår slet ikke, at den italienske dommer udtaler sig om en sag, der er taget ud af retssystemet, fordi den er forældet, og fordi myndighederne ikke har kunnet finde dokumentation for påstandene. Så vidt jeg ved, har hun tavshedspligt, lød det dengang.

Se også: Tour-vinder og OL-guldhelt: Glem Armstrong

Men sagen faldt altså på en forældelses-frist, og siden har Sørensen behændigt styret uden om doping-debatten.

Med afsløringerne af Lance Armstrongs omfattende doping-misbrug - og annulleringen af hans syv Tour-sejre - er der kommet fornyet fokus på doping-kulturen.

Ifølge DR-dokumentaren 'Danskerlægen 2', der blev sendt i 2000, fik Rolf Sørensen epo 72 gange i 1993, da han blandt andet vandt Liege-Bastogne-Liege.

Og spørgsmålet er, om han stadig kan holde mund om sin fortid - doping eller ej - hvis han vil beholde jobbet som sidekick til Jørgen Leth og Dennis Ritter under Tour de France-transmissionerne.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at kontakte Rolf Sørensen.

Er Rolf Sørensen ren?

Skal TV2 droppe Rolf Sørensen, hvis han indrømmer doping?

Se resultat

Er Rolf Sørensen ren?

Skal TV2 droppe Rolf Sørensen, hvis han indrømmer doping?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen