UCI-chef: De er nogle svin!

Pat McQuaid giver ikke meget for Tyler Hamilton og Floyds Landis' dopingindrømmelser, som nu har ført til dommen over Armstrong

UCIs præsident er ikke imponerede over Landis (til venstre for Armstrong) og Hamilton (Foto: AP)
UCIs præsident er ikke imponerede over Landis (til venstre for Armstrong) og Hamilton (Foto: AP)

UCI anerkendte i går USADAs arbejde og hev samtlige Lance Armstrongs syv Tour de France-titler fra amerikaneren.

Dermed satte UCI et mindre punktum i sagaen om Lance Armstrongs dopingmisbrug, hvor unionen har været under pres fra flere sider, og er blevet beskyldt for ikke at gøre deres arbejde godt nok.

En af de ryttere, som åbent har erkendt dopingmisbrug, er David Millar, og han har været ude og sige, at han mente UCI var medskyldig i årene under Lance, og derfor burde undskylde. Men det afviste præsidenten i går.

Se mere:

Cykling - 22. okt. 2012 - kl. 13:05 UCI fratager Armstrong syv Tour-titler

- Jeg synes ikke, at UCI skal undskylde. UCI holdt ikke Millars hand, når han stak en nål i bagdelen. Han er en voksen mand, og de ved, at de bryder reglerne. Det er ikke præsidentens skyld, hvis de går i gang med et dopingprogram, sagde McQuaid ifølge The Telegraph.

Den irske præsident takkede på det officieltte pressemøde i går ryttere for at stå frem og fortælle, hvad der skete i årene under Lance Armstong og US Postal, men han kunne dog på ingen måde skjule sin foragt overfor de to tidligere amerikanske cykelryttere Floyd Landis og Tyler Hamilton, hvis vidneudsagn har været vigtige i afsløringen af det omfattende dopingmisbrug på det nu lukkede amerikanske mandskab.

Netop Landis og Hamilton har nemlig langet kraftigt ud efter UCI, og har fortalt, unionen dækkede over positive Armstrong-prøver.

Se mere:

Se også: Hamilton: UCI hjalp Amstrong i dopingsag

Deres beskyldninger fik præsidenten til at lange kraftigt ud efter de to ryttere.

- En anden ting, der irriterer mig, er, at Landis og Hamilton bliver fremstillet som helte. De er så langt fra at være helte, som nat er fra at være dag. De er ikke helte. De er nogle svin. Alt, de har gjort, er at ødelægge sporten.

Og McQuaid fortsatte sin svada mod Hamilton:

Se mere:

Se også: UCI: Landis lyver

- Vi ringede til Hamilton, efter han var testet positiv. Han sagde, at vores måleapparater ikke fungerede ordentligt. Vi sagde, 'vi er efter dig'. Han blev testet positiv to, måske tre gange og blev så smidt ud af vores sport.

- Så bruger han de næste par år på at bevise, at han var tvilling, før han blev født, eller noget i den dur. Så bliver han skilt og mister sine penge. Hvad gør han så nu? Skriver en bog lige før USADAs rapport bliver officiel og skovler penge ind til højre og venstre. Hvad godt gør han for sporten? Han er på en personlig mission om at tjene penge til sig selv, lød det hårdt fra den iltre irer i går efter det officielle pressemøde.

Se mere:

Se også: 1000 siders rapport: Armstrong var en unik dopingsynder

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen