Professor efter Armstrong-dom: Hykleri

Idrætsprofessor Verner Møller har intet tilovers for UCI, som i går slagtede guldkalven Lance Armstrong

Ofret af UCI: Lance Armstrong har i to årtier været et lokomotiv for den internationale cykelunion. At unionen nu slagter sin guldkalv, er dårlig stil – for den kendte naturligvis sandheden, mener professor Verner Møller. (Foto: AP)
Ofret af UCI: Lance Armstrong har i to årtier været et lokomotiv for den internationale cykelunion. At unionen nu slagter sin guldkalv, er dårlig stil – for den kendte naturligvis sandheden, mener professor Verner Møller. (Foto: AP)

Lance Armstrong sugede i et årti enorme sponsorbeløb ind i cykelsporten, og han var urørlig, så længe det stod på.

Nu er han styrtet i afgrunden, og så er det bedst for forretningen bare at stille sig op i hylekoret og lade, som om man er dybt forarget og er blevet ført bag lyset.

Sådan karakteriserer idrætsprofessor Verner Møller fra Aarhus Universitet den optræden, den internationale cykleunion UCI lagde for dagen i går, da den stadfæstede Armstrongs livstidskarantæne.

Se mere:

Se også: Skråt op med de gule trøjer

- Det er rendyrket hykleri. For ikke længe siden ville UCI overhovedet ikke anerkende Usadas efterforskning, men nu er UCI pludselig helt på linje med Usada, siger Verner Møller.

- Det er et udtryk for, at det her er det rene spin. Man har simpelt hen vurderet, hvordan man gør en pr-katastrofe til en pr-gevinst. Det gør man bedst ved at stille sig på den gode side.

- UCI vælger at lade, som om det kommer helt bag på dem, at Armstrong kunne finde på at dope sig, og sådan en karl vil de ikke kendes ved. Sagen er den, at Armstrong ikke længere er 'den gode fortælling' om kræftoverleveren, der vandt Tour de France.

Kynisk kalkulation
- Armstrong er blevet en dårlig historie, og det får sponsorer til at flygte. Han er blevet en dårlig forretning, og når der ikke er flere penge at malke guldkalven for, er han uønsket, siger Verner Møller.

Oven i livstidskarantænen bliver Lance Armstrong frataget sine syv sejre i Tour de France, men det er en helt gratis omgang for UCI og er blot et slag i luften.

- Alle ved jo, at Lance Armstrong vandt de cykelløb. Det så vi jo på fjernsynet, så det er en tom gestus at tage sejrene fra ham, siger Verner Møller.

Se også:- Det er blot et resultat af en kynisk kalkulation: Hvordan slipper vi bedst ud af denne knibe? Jo, det gør UCI ved at tage hans sejre fra ham. Men hvis UCI ikke har vidst, at der foregik af ting og sager, så har unionen ikke været sin opgave voksen.

- Man kan jo se, hvem der kører rent. Man kan jo se, at der er noget galt, når ryttere kører over normal evne. Det har UCI også set, og i det lys virker unionens reaktion på Armstrong så hyklerisk, siger Verner Møller.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen