Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mørkøv til tops i Amsterdam

Danskeren og hans makker Pim Ligthart vandt seksdagesløbet i Amsterdam

Michael Mørkøv viste god baneform med sejr i seksdagesløbet i Amsterdam. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Michael Mørkøv viste god baneform med sejr i seksdagesløbet i Amsterdam. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

Michael Mørkøv vandt sent lørdag aften seksdagesløbet i Amsterdam sammen med sin hollandske makker Pim Ligthart.

Før lørdagens finaleridt lå Team Saxo Bank-rytteren på andenpladsen, men i finalen angreb Mørkøv og Ligthart igen og igen, og på de sidste omgange lykkedes det at hente konkurrenterne med en omgang, således at parret vandt på flest indkørte spurtpoint foran Iljo Keisse og Niki Terpstra, der sluttede på omgangshøjde med Mørkøv/Ligthart.

Det dansk/hollandske par sluttede på 304 point, mens Keisse/Terpstra sluttede på 228 point. To par sluttede én omgang efter, Wim Stroetinga/Peter Schep og Gijs Van Hoecke/Kenny De Ketele.

- Det var en forrygende tæt finale, hvor flere par i momenter så ud til at kunne løbe med sejren. Vi var først med til at køre om sejren i de afsluttende spurtserier, men da så Keisse og Terpstra snuppede en omgang, sadlede vi om og angreb, siger Mørkøv i en pressemeddelelse.

- Vi kørte for sejren og satsede derfor hele butikken med 20 omgange til mål. Det blev en duel mellem os og Keisse og Terpstra med dem i front af feltet og med os en halv omgang foran.

- Det holdt hårdt, men de knækkede heldigvis før os, og vi fik kontakt med feltet blot fire omgange fra mål. Helt utrolig sejr og på daværende tidspunkt meget overraskende. Jeg nyder nu at kunne holde pause, men håber at være tilbage til seksdagesløbet i Rotterdam i starten af januar, siger Mørkøv.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen