Annonce:
Annonce:

Kyllingen: Lance var det dummeste svin af alle

Michael Rasmussen respekterer Lance Armstrong trods afsløringer: - Man skal være naiv, hvis man tror cykelsporten var ren

Michael Rasmussen respekterer Lance Armstrongs bedrifter - doping eller ej. (Foto: AP)
Michael Rasmussen respekterer Lance Armstrongs bedrifter - doping eller ej. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Det amerikanske antidopingagenturs omfattende sagsmapper om amerikansk cykling afslører ikke bare Lance Armstrong som en kold og kynisk dopingbedrager. Dokumenterne fremstiller ham som et manipulerende, intimiderende, ja, nærmest psykopatisk magtmenneske, der vil krydse enhver grænse for at nå sine mål.

En af Armstrongs samtidige var Michael Rasmussen, og han blev i sin debut-Tour i 2004 øjenvidne til en af texanerens mest berygtede magtdemonstrationer: På 18. etape spolerede Armstrong med fuldt overlæg italieneren Filippo Simeonis chance for en etapesejr som hævn for, at Simeoni havde brudt tavshedens lov og talt højt om doping.

Læs også:

Dopingjæger: Armstrong fik hjælp af 'blindt' cykelforbund

Annonce:

– Hele feltet så måbende til, da Armstrong i den gule trøje hentede Simeoni tilbage til feltet fra et udbrud, der ikke kunne true Armstrongs samlede føring, fortæller Michael Rasmussen.

– Det var bizart. Bernard Hinault (Tour-legende, red.) sagde engang, at man skal være et dumt svin for at vinde Tour de France.

– Lance var så bare det dummeste svin af dem alle. Det ville ikke være helt skudt forbi sandheden, siger Michael Rasmussen.

Læs også:

CSC-stjerner indrømmer doping hos Riis

Han blev nummer 14 i sin debut i Tour de France, og han var dermed ikke med i den absolutte topstrid. På afstand så han blot den seje texaner knuse al modstand og sikre sig sin sjette sejr i verdens største cykelløb med over seks minutter ned til tyskeren Andreas Klöden på andenpladsen.

– Jeg har altid haft en enorm respekt for ham som konkurrent, og det har Usada-rapporten ikke ændret ved. Uanset hvad han måtte have gjort, så er det stadig ekstraordinært at vinde Tour de France syv gange i træk, siger Michael Rasmussen.

– Man skal være mere end almindeligt naiv, hvis man har troet, at cykelsporten var helt ren. Siden Festina-skandalen i 1998 har der været talrige sager. Det bør ikke komme som en overraskelse, at der har været doping i feltet.

Læs også:

'Riis lukkede øjnene for doping'

Annonce:

– Men man kan måske være overrasket over, at det har været så avanceret og gennemorganiseret, som det tilsyneladende har været på Armstrongs hold, siger Rasmussen og afviser enhver tale om at ændre på fortidens resultater som det rene nonsens.

– Der er ingen fornuft i at tage Armstrongs resultater fra ham. Hvem skulle man give de syv Tour-sejre til? Richard Virenque? Zülle? Basso? Jeg har da også endnu til gode at høre Jan Ullrich klage over, at han blev snydt, siger Michael Rasmussen med en opremsning af dopingplettede podieryttere fra Armstrong-æraen.

Ullrich-mentor: Dopede os på grund af Armstrong

Føler du dig snydt?

– Set i bakspejlet kan det godt se ud, som om jeg blev snydt, men det følte jeg ikke i dengang. For mig er Armstrongs præstationer ikke mindre fascinerende, selv om det viser sig, at han var dopet, siger Michael Rasmussen.

– Bjarne Riis’ sejr på Hautacam i 1996 står for mig også stadig som noget af det største, selv om han var dopet, da han vandt.

– Det er en tosset idé at ændre på fortidens sportsresultater, for man kan ikke vide, om nummer to er en mere værdig vinder, siger Michael Rasmussen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: