Armstrong: Du er en fordrukken luder

Lance Armstrong truede kvindelig fysioterapeut, da hun fortalte om stjernens omfattende doping

Lance Armstrong forsøgte at gøre hendes liv et helvede, erklærer fysioterapeuten Emma O'Reilly. (Foto: AP/Bas Czerwinski)
Lance Armstrong forsøgte at gøre hendes liv et helvede, erklærer fysioterapeuten Emma O'Reilly. (Foto: AP/Bas Czerwinski)

Lance Armtrong nøjedes ikke med at dope sig. I sin stædige kamp efter at bevare titlen som Tour de France-konge skyede han heller ingen midler, da der begyndte at lække oplysninger ud om årsagen til hans og US Postals suverænitet.

Det mærkede den kvindelige, irske soigneur/fysioterapeut Emma O’Reilly, da hun i 2004 medvirkede i bogen 'L.A. Confidentiel: Lance Armstrongs hemmeligheder'.

I et interview med New York Times fortæller hun, at Lance Armstrongs reaktion var at sprede ondsindede rygter om hende. For eksempel ved at hævde, at hun var en fordrukken luder.

- Lance forsøgte at gøre mit liv til et helvede, siger Emma O’Reilly.

Læs også:

Se også: Fyret sportschef: De bryder retsprincipper

Injurie-sagen, den amerikanske Tour-helt anlagde mod hende, endte med, at der blev indgået et forlig. Emma O’Reilly, i dag 42 år, har genfortalt, hvad hun oplevede hos US Postal til det amerikanske antidopingagentur (Usada), som står bag den nyligt udsendte 1000 sider lange, belastende doping-rapport mod Lance Armstrong.

Og i forhold til da bogen udkom, bliver hendes vindeudsagn denne gang bakket op fra mange sider. Der sås ikke længere i samme grad tvivl om holdbarheden i påstande om:

* At hun overbragte doping-medikamenter til Lance Armstrong på en parkeringsplads ved McDonalds ved Nice.

* At US Postal smed doping for 25.000 dollars ud i toilettet, da kontrollanterne en sommer under Tour de France pludselig kom for tæt på holdets bus.

* At Lance Armstrong en gang, sagde, at 'du ved så meget, at du kan afsløre mig'. Forinden havde hun overhørt en samtale om hvilken forklaring, der bedst kunne imødegå en positiv dopingtest.

* At Lance Armstrong bad om at låne sminke af hende til at dække over stikmærker på kroppen.

Læs også:

Se også: Cancellara langer ud: Spildte mine år med Armstrong

David Walsh, forfatteren til bogen 'L.A. Confidentiel: Lance Armstrongs hemmeligheder' undrer sig over, hvorfor Emma O'Reillys forklaring ikke blev taget for gode varer i cykelsporten, da hun første gang stillede sig frem.

- Emma var en fuldstændig troværdig modpol til Lance Armstrong. I dag ønsker alle at høre på hende. Men hvor var de mennesker dengang, spørger han retorisk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen