Ullrich-mentor: Dopede os på grund af Armstrong

Lance Armstrongs overlegenhed tvang resten af feltet til at dope sig, mener Jan Ullrichs tidligere manager

Rudy Pevenage var tæt knyttet til Jan Ullrich (Foto: AP)
Rudy Pevenage var tæt knyttet til Jan Ullrich (Foto: AP)

Det var cykelrytteren Lance Armstrongs succes på landevejene, der fik hans evige rival Jan Ullrich og en lang række andre ryttere til at genoptage dopingen.

Det fortæller Ullrichs mangeårige mentor Rudy Pevenage til den franske avis L'Equipe.

Pevenage var i en årrække tilknyttet det tyske hold Team Telekom som manager, og den altdominerende Armstrong gjorde ondt på det ambitiøse storhold.

Se mere:

Cykling Fem ryttere får karantæne i Armstrong-sag

- Hvad andet kunne vi gøre? Lade ham lege uden at nogen kunne røre ham? Vi prøvede alle at finde recepten. Den samme recept som Armstrong brugte. I dag kan vi sige, at vi alle er ofre for Armstrong og US Postal-manager Johan Bruyneel, siger Rudy Pevenage.

Han henviser dermed til den rapport, som den amerikanske antidopingenhed Usada har udsendt. Den tegner et billede af US Postal som et hold med organiseret doping i hidtil uset omfang.

- Efter Festina-skandalen i 1998 havde vi (i Telekom, red.) besluttet helt at stoppe med forbudte stoffer og andre substanser.

Se også:

Jan Ullrich indrømmer, at han har haft kontakt til spansk dopinglæge. (Foto: AP) Cykling Jan Ullrich siger undskyld

- Sådan fortsatte det til 2001. Vi var overbeviste om, at de andre heller ikke tog noget. Men Armstrong og US Postal fik os til at undre os. Vi så, at ingen kunne hamle op med dem. Vi så, at Armstrong var blevet et supermenneske, siger Rudy Pevenage.

Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange på stribe fra 1999. Tre af gangene med Jan Ullrich på andenpladsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer