Contador angreb som en gal

Contador viste stor styrke, men Valverde er den nye mand i førertrøjen i Vueltaen

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det blev en spændende afslutning på en etape, hvor det kun var den afsluttende stigning, det handlede om, og her satte Alberto Contador sit store præg på begivenhederne, også selv om han måtte se en anden spanier snuppe etapesejren.

Bl.a. Team Saxo Bank Tinkoff Bank satte et hårdt op mod den sidste stigning, hvor dagens etape skulle afgøres. Dagens lange udbrud med bl.a Philippe Gilbert blev hentet ved foden af stigningen op mod målet i Eibar.

Alle favoritterne lage sig i front med det samme, men det var Bjarne Riis' tropper, der tog taktstokken. Det sprang hurtigt feltet, hvor Team Saxo Bank Tinkoff Bank fik afleveret Contador godt på stigningen, og spanieren holdt sit lette tråd op mod målet.

Se mere:

Se også: Wiggins: Skift hold Cavendish

Team Sky holdt fast med Chris Froome, men også Valverde og Gesink kunne køre med, men sidste års vinder Cobo måtte slippe hurtigt.

Valverde blev den første, der angreb, men Contador hentede ham hurtigt og udnyttede chancen for selv at angribe, og pludselig sad de kun fire mand i front, Contador, Froome, Valverde og Rodriguez.

Tempoet faldt så igen, og da gruppen bagved kom op, satte Alberto Contador endnu et angreb ind, hvor kun Rodriguez kunne svare. Froome gled tilbage, men briten fik endnu engang kørt sig op til Contador.

Endnu engang faldt tempoet hos favoritterne og gruppen med Gesink kom op igen, men små to kilometer tilbage af stigningen.

Læs også:

Se også: Contador om gevinst: Ikke planlagt

Men så angreb Contador for tredje gang, hvor Rodriguez igen svarede sammen med Valverde, men som alle de andre gange, faldt tempoet da Contador så, at han ikke fik rykket sig afgørende fri.

Igon Anton fra Euskatel prøvede så et angreb, men det udnyttede Contador til at sætte et langt ryk ind, hvor Valverde og selvfølgelig Rodriguez kom med. Froome var smidt, og så satte Contador sig endnu engang i gennem - og endnu engang med Valverde og Rodriguez på hjul. Froome fik dog hurtigt slidt sig op igen, og så var de de fire, der skulle afgøre etapen mellem sig.

Contador prøvede en sidste gang tæt på opløbet, men både Valverde og Rodriguez viste sig for hurtige på det flade stykke, og de kørte stort set samtidig over stregen i Eibar. Det gjorde de, fordi Rodiguez var så sikker på, at han havde taget sejren, at han holdt op med at træde de sidste meter. Det udnyttede Valverde og smuttede et cykeleger foran Rodriguez, der nok kommer til at sove dårligt oven på den mistede etapesejr.

I den samlede stilling fører Valverde, mens Froome er 20 sekunder efter, og Contador er 24 sekunder efter.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen