Wiggins: Skift hold Cavendish

Den britiske Tour-vinder forudser et holdskifte for sin britiske holdkammerat og supersprinter

Der er ikke plads til begge de britiske cykelstjerner hos Team Sky. (Foto: AP)
Der er ikke plads til begge de britiske cykelstjerner hos Team Sky. (Foto: AP)

Spekulationerne har været der et stykke tid, og som dagene går, bliver de bare flere og flere. Er Mark Cavendish på vej væk fra succesrige Team Sky for at få ultimativ opbakning i kampen for etapesejre og grøn trøje i Tour de France?

Omega Pharma-Quick Step har meldt deres interesse, hvis Cavendish vil væk, og Brian Holm, som har et yderst tæt forhold til verdens bedste sprinter, har sagt, at Cavendish fortjener et hold, hvor han hele tiden er kaptajnen. Som han har været vant til i deres fælles fortid på HTC-Highroad.

Se mere:

Se også: Cavendish lammede Paris

Det er imidlertid ikke tilfældet på Team Sky, hvor Tour-triumfator Bradley Wiggins naturligvis er den førstemanden på holdet. Derfor nu melder den engelske Tour-vinder sig ind i koret af dem, som godt kan forstå, hvis Cavendish vil væk.

- På det personlige plan har jeg nydt at køre med ham i år, og jeg har nydt hans selskab, men jeg forstår, hvorfor han nok er på vej væk. Jeg elsker at se ham ham vinde lige så meget som alle andre, og hvis vi skal se Mark tilbage i Touren og vinde seks, syv eller otte etaper og kæmpe for den grønne trøje, så er han nok nødt til at forlade holdet, siger Wiggins ifølge The Guardian.

Se også:

Se også: Ingen Tour-vinder i Danmark Rundt

Mark Cavendish var en del af Team Skys Tour-succes i år, men meget uvant så man ham i flere omgange agere hjælperytter, og han var både med til at trække forrest i feltet og nede og hente drikkedunke. Desuden måtte han i år 'nøjes' med tre etapesejre, og han var lysår fra at vinde den grønne trøje. Det ændrer sig næppe, hvis han bliver hos Team Sky.

- Hvis vi skal fortsætte med at dominere cyklingen og vinde tre Grand Tours om året, så er vi nødt til at bygge holdet op til at kunne klare det. Uheldigvis for Mark, som vi så i Touren, så er det svært at kombinere de to ting. For hans egen karrieres skyld forstår jeg, hvorfor han er nødt til at skifte, men fra et egoistisk synspunkt vil jeg gerne have, at han bliver, fortæller Wiggins om sin engelske holdkammerat.

Se mere:

Se også: Cavendish efter OL-kiks: Stolt af mit land

Bradley Wiggins hjalp Cavendish til sejr ved VM i København sidste år, og forsøgte også at gøre det til OL i år for det britiske lanshold. Fremover vil det måske være det eneste sted, hvor de to stadig skal hente vand til hinanden.

Endnu har Cavendish selv ikke bekræftet, at han ønsker at forlade hjemlandets store mandskab.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen