Tysk stortalent snuppede sejren

John Degenkolb vandt årets 2. etape i Vuelta a España. Contador vist overskud og snuppede bonussekunder undervejs på ruten

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

En lang og varm etape i det nordspanske endte som forventet i en massespurt.

Et udbrud blev kørt ind, og så var der linet op til feltets -forholdsvis få- sprintere. I en tæt kamp på stregen lykkedes det tyske John Degenkolb at presse sin cykel først over stregen, og den talentfulde tysker snuppede årets første etape med samlet start.

Se mere:

Se også: Riis-hold godt fra start i Vueltaen

Det er ikke mange af etaperne i årets Vuelta a España, der på forhånd ligger til sprinterne, og de få, der er, skal derfor udnyttes. En sådan en var etapen i dag, og derfor var det heller ikke uventet, at dagens lange udbrud blev hentet i god tid, så sprinterne kunne få en af deres få lunser.

I fraværet af klodens største sprinter-navne blev det en lettere rodet spurt, hvor intet hold fik sat et decideret sprintertog i gang. Det blev næsten alle mand for sig, og i den dyst var den robuste tysker John Degenkolb hurtigst.

Argos-Shimanos top-talentfulde sejrherre spås en meget stor fremtid, og er af den danske U23-landstræner Morten Bennekou kaldt fremtidens brostensstjerne i Ekstra Bladets Tour-magasin. I dag vandt han foran Orica GreenEdges Allan Davis og Team Skys Ben Swift.

Se mere: Se også: Matti Breschel: Jeg får tæsk Matti Breschel: Jeg får tæsk

Saxo Bank-Tinkoff Bank blandede sig helt som forventet ikke i afslutningen, men var undervejs på dagens etape konstant synlige, og holdt Alberto Contador fremme forrest i feltet og uden for fare.

Undervejs lykkedes det sågar den spanske kaptajn at snuppe to bonussekunder, nærmest for lige at understrege; 'Jeg er altså klar'. Han er opsat på at vise, at han ikke vil lade et eneste sekund glide fra sig i kampen om den røde førertrøje.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen