Matti Breschel: Jeg får tæsk

Vuelta-start: Matti Breschel er det bedste bud på en dansk etapesejr

Matti fik endelig en sejr i Burgos Rundt (Foto: Marcamedia)
Matti fik endelig en sejr i Burgos Rundt (Foto: Marcamedia)

Det meste af cykel-snakken i Danmark går på Saxo Bank Tinkoffs muligheder for samlet gevinst til Alberto Contador og det danske mandskab i årets Vuelta a España.

Dent spanske etapeløb indledes i dag med en 16,5 kilomter lang holdtidskørsel i Pamplona. I jagten på en Contador-sejr er Nicki Sørensen udtaget til mandskabet, men hans rolle ser på forhånd meget låst ud, og skal det rød/hvide flag sikres succes i Spanien, så skal der nok skæves mod Vuelta-feltets anden dansker.

Rabobanks Matti Breschel står for fjerde gang i karrieren overfor udfordringerne i den spanske rundtur, og han ligner et endog rigtig godt bud på dansk succes i løbet af de tre uger.

Med en frisk etapesejr i Vuelta a Burgos i erindringen tager Matti Breschel i dag hul på de tre uger, men danskeren er ydmyg før sin deltagelse, og vil på ingen måde love, at han sørger for personlig dansk succes på den iberiske halvø.

Se mere:

Se også: Av av av! Matti laver en Chris Anker

- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde en etape. Men min primære rolle bliver at hjælpe Robert Gesink (Rabobanks klassementshåb, red.). Så må vi se, om chancen byder sig. Der er et par etaper, som ligger udmærket til mig. Men jeg skal ikke ud og love noget som helst. Vueltaen bliver alligevel rigelig hård bare at gennemføre, fortæller Matti Breschel i telefonen fra Spanien til ekstrabladet.dk

- Vi slutter jo stort set altid med en ordentlig ’ejnar’ af en stigning, og det er jo ikke lige mit terræn. Naturligvis vil jeg hellere end gerne vinde en etape, men det vil 200 andre ryttere også, lydet det grinende fra Rabobank-rytteren.

- Der er et par enkelte etaper, der ligger til mig, men det vigtigste er stadig at køre for Robert, understreger danskeren om sine egne Vuelta-muligheder.

9. etape et emne
Danskeren viste dog med sin sejr i starten af august måned (Billedet øverst, red.), at benene er til mere end bare at træde rundt i chokoladen, ligesom Rabobank ved offentliggørelsen af deres Vuelta-hold også pegede på, at de forventede, at deres danske es ville gøre sit for personlig triumf.

Gået lidt på klingen, så peger Breschel også selv på 9. etape til Barcelona som en spændende mulighed for ham, men han vil bestemt ikke sætte forhåbningerne for højt op efter en sejr.

Uheld forfulgte nemlig danskeren hele sidste sæson, bedst som man troede, at han skulle til at producere resultater, og samtidig er det længe siden, at Rabobank-rytteren har kørt et stort tre-ugers etapeløb.

- Jeg er lidt spændt på løbet, og jeg glæder mig helt vildt. Det er over to år siden, jeg har kørt et stort etapeløb. Derfor er den for mit vedkommende sindssyg vigtig. Jeg forventer, at jeg får en masse tæsk undervejs igennem alle tre uger, men det er jeg også klar til.

Se mere:

Se også: Breschel er klar på at køre med Cancellara

- Jeg går ikke i tanker om at stoppe før tid. Jeg har egentlig altid syntes, at det er lidt småplat at stå af efter to uger for at forberede sig til VM. Vueltaen er et stort og vigtigt løb, og man bryder sig aldrig om at stå af. Jeg er med hele vejen, slår Matti Breschel fast.

Mon ikke, at Matti Breschel undervejs nok skal få gjort opmærksom på sig selv. Niveauet er til det.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen