Riis og Contador satser ikke vildt i aften

Holdtidskørslen i Vueltaen skal blot overstås for Alberto Contador og resten af holdet. Riis vil ikke satse.

I aften skal bare overståes for Contador og Saxo Bank-Tinkoff (Foto: AP)
I aften skal bare overståes for Contador og Saxo Bank-Tinkoff (Foto: AP)

Holdejer Bjarne Riis og hans sportsdirektører råber ikke 'sats alt' til Saxo Bank-Tinkoff Banks ryttere, når de i aften kører ud på Vueltaens indledende holdtidskørsel i Pamplona.

Holdtidskørsler er ellers noget, Bjarne Riis er svært glad for, men risikoen ved at satse er alt for stor i forhold til en mulig gevinst.

- Det er en kompliceret rute, den er meget teknisk, og det er måske ikke lige det bedste for os. Jeg tror ikke, vi har det stærkeste hold til det, og jeg tror ikke, vi kan vinde. Vi skal bare køre hæderligt, det er nok for os, siger Bjarne Riis.

Se mere:

Se også: Contador før Vuelta: Froome er farligst

Der venter et hav af stigninger forude i Vueltaen, og det vil være for ærgerligt, hvis Contador satser og styrter i løbet af de første 16,5 kilometer, som aftenen byder på.

- Hvis man ikke passer på, kan det være farligt. Sådan er det altid, siger Riis.

Det danske hold er da heller ikke fyldt med tempospecialister, og Contador vil formentlig smide tid til nogle af de værste konkurrenter i kampen om den samlede sejr. Men der vil være tale om sekunder, større forskel kan der næppe laves på så kort en rute.

Se mere:

Se også: Matti Breschel: Jeg får tæsk

- Det er svært at vide, hvor gode de andre er, men Alberto skal nok være klar og køre stærkt. Det kan godt være, han ikke er så stærk i starten, men der kommer jo stigninger nok.

- Vi skal holde os til ham hele tiden, sidde og beskytte ham, køre ham ind de rigtige steder og se, hvilke muligheder der åbner sig, lyder Bjarne Riis' plan.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen