Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

'Manglende point kan koste mig en Riis-kontrakt'

Anders Lund frygter, at hans manglende resultater betyder, at han ikke har en fremtid hos Saxo Bank-Tinkoff Bank

Købt eller solgt? Anders Lunds fremtid på Saxo Bank-Tinkoff er uvis (Foto: Claus Bonnerup)
Købt eller solgt? Anders Lunds fremtid på Saxo Bank-Tinkoff er uvis (Foto: Claus Bonnerup)

Han var en del af Team Saxo Banks Giro d'Italia-hold, og en del af Saxo Bank-Tinkoff Banks Tour de France-hold i juli måned. Der har altså været masser af store opgaver for 27-årige Anders Lund i sin første sæson tilbage under Bjarne Riis' vinger efter sidste sæsons afstikker til Leopard-Trek.

Danskerens deltagelse i de store løb vidner om en tiltro til Anders Lund, og om en rytter, der i hvert fald ikke står sidst i køen, når der skal uddeles start-billetter til de store løb. Men alligevel føler den humørfyldte dansker sig ikke sikker på, at han har en fremtid på det danske cykelhold, når hans kontrakt udløber med udgangen af denne sæson.

Se mere:

Se også: Riis gafler ung slovener

Årsag? De manglende resultater på egen hånd har gjort Anders Lunds fremtid uvis, da han ikke er indehaver af de vigtige point, som Bjarne Riis' mandskab skal bruge i jagten på at forblive i sportens bedste række. Danskeren selv ved ikke, om han er købt eller solgt.

- Der er ikke noget nyt om en kontrakt endnu. Jeg har ikke forlænget endnu, desværre. Men jeg håber snart, der kommer en afklaring. Det er jeg ret fortrøstningsfuld omkring, at der kommer snart. Jeg håber meget på det. Men jeg kan også godt læse matematikken ud af det pointhalløj. Der er jo nogle ryttere, som han (Riis, red.) gerne vil have. Og de har vist mere, end jeg har, siger Anders Lund til ekstrabladet.dk.

Se også:

Se også: Riis: Henter første store navn

Holdejer Bjarne Riis har tidligere luftet sin utilfredshed med UCIs pointsystem, og sagde under årets Tour de France, at han finder hele systemet håbløst, og mener, at det fører til absurde indkøb. Ikke mindst fordi UCI ikke vil oplyse, hvordan de såkaldte 'value points'' uddeles. Point der også skæves til, når UCIs licenskommission skal uddele licenser for kommende sæsoner.

- Så er vi pludselig tvunget til at købe en rytter, som ingen kender, men som i Asien har 60-70 point. Er vi så et world tour-team? Det er spændende, sagde Riis tidligere på sommeren.

UCI's regelsæt betyder samtidig, at ryttere, der hele sæsonen har ofret sig for holdet, og har sat egen succes i baggrunden, har problemer, når der skal forhandles nye kontrakter. For de kommer ikke i første række, når holdene skal jagte ryttere med point i bagagen.

Se også: Riis’ transfer-dag: Sprinteren på vippen

Det spegede pointsystem, som blandt andet har sat Fuglsang på sidelinien, så han ikke kan score point til en kommende arbejdsgiver, kritiseres vidt og bredt, fordi pointene overskygger alt andet, og sætter ryttere med få eller ingen af slagsen i klemme. Anders Lund frygter også, at hans manglende præstationer, i hvert fald dem der kaster point af sig, kan blive det, der koster ham en kontrakt med Saxo Bank - Tinkoff Bank. Et hold, hvor han ellers rigtig gerne vil blive, og føler, at han bliver værdsat.

- Det er klart, det tænker jeg på, at det med pointene er det springende punkt. At jeg simpelthen mangler point på egen hånd. Jeg føler ellers, at jeg passer godt ind på holdet. Jeg har det godt her. Og jeg tror også, at Bjarne godt kan lide, at jeg kører for hans hold. Men han bliver også nødt til at sikre sig, at han kan fortsætte på højeste niveau, men det mener jeg jo også, at han kan med mig på holdet, lyder det optimistisk fra danskeren.

Se også:

Se også: Riis griner af Bruyneels straf til Fuglsang

Lund har ikke kørt løb siden sin Tour de France-deltagelse, men forventer, at han igen får løbskilometer i benene senest i september måned.

- Det er lidt usikkert, især her sidst på sæsonen. Folk kan blive trætte, får skader og lignende, og så kan jeg komme til at køre hurtigere, end jeg forventede. Men selvfølgelig skal jeg ud og køre cykelløb inden længe. Jeg har ikke helt mistet farten i benene. Jeg glæder mig bare til at komme ud og køre igen, fastslår Anders Lund.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen