Her er Riis' hold til Vueltaen

Teamejeren har i dagens version af Ekstra Bladet offentliggjort sit hold til Vuelta a España - et hold med en enkelt dansker og naturligvis Alberto Contador

Alberto Contador er efter sin karantæne fit for fight til Vuelta a España, der starter med en holdtidskørsel i Pamplona på lørdag. (Foto: AP/Bas Czerwinski)
Alberto Contador er efter sin karantæne fit for fight til Vuelta a España, der starter med en holdtidskørsel i Pamplona på lørdag. (Foto: AP/Bas Czerwinski)

I dagens udgave af Ekstra Bladet har Bjarne Riis offentliggjort sit hold til den kommende Vuelta a España, hvor Team Saxo Bank-Tinkoff Bank skal forsøge at køre tilbagevendte Alberto Contador til samlet sejr.

- Vi har bygget holdet op som en tretrinsraket, der skal skyde Alberto af sted.

- Til at føre an på flad vej og til at beskytte Alberto i feltet har vi valgt Benjamín Noval, Matteo Tossato og Nicki Sørensen. Alle tre er bundrutinerede og bliver dem, der på de flade etaper skal styre holdet. Samtidig bliver deres rolle at skærme Alberto i vinden og slås for gode positioner til ham, skriver teamejer Bjarne Riis bl.a i begrundelsen for sin holdsammensætning i sin klumme.

Læs også:

Se også: Riis gafler ung slovener

Til at tage slæbet på de mellemhårde stigninger har Riis valgt Sérgio Paulinho og Bruno Pires, mens bjergtrioen består af Jesús Hernández, Daniel Navarro og Rafal Majka.

- Jeg synes, vi sender et rigtigt godt hold af sted. Vi har valgt en del rutinerede ryttere, for rutine er altid vigtigt, og dem har vi så blandet med unge kræfter. Vi har udtaget et hold, der både kan angribe og kontrollere feltet, for det er nødvendigt at kunne, hvis man vil vinde Vueltaen, skriver Riis i sin klumme.

Læs også:

Se også: Chris Anker må blive hjemme fra Vueltaen

Der er kun blevet plads til en enkelt dansker på holdet, men Michael Mørkøv og Chris Anker Sørensen var inde i billedet.

- Vi havde overvejet Chris Anker Sørensen, og han var også førstereserve, men fingeren og han selv er ikke helt tiptop efter Touren. Michael Mørkøv kunne sagtens have kørt i Spanien, og vi ville også gerne have haft ham med.

Læs også:

Se også: Contador slap uden om styrt i comeback

- Men dels er der andre løb at køre, dels er overvejelsen jo: Hvis vi skulle tage Chris og Michael med, hvem skulle vi så lade blive hjemme i deres sted? For Michaels vedkommende satser vi i stedet på Post Danmark Rundt. Det er et godt løb for ham, og han har fortjent at køre for danske tilskuere efter sine flotte præstationer i Touren, lyder det fra Bjarne Riis.

LÆS HELE KLUMMEN I DAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen