Endelig! Spanier brød Riis-sejrstørke

Daniel Navarro var først over stregen i mindre, fransk etapeløb

Navarro sikrede sig sin første sejr for sin danske arbejdsgiver (Foto: Thomas Sjørup)
Navarro sikrede sig sin første sejr for sin danske arbejdsgiver (Foto: Thomas Sjørup)

Indtil i dag var det blot blevet til tre sejre i hele 2012 for Saxo Bank - Tinkoff. Seneste sejr kom helt tilbage i april måned, da sprinteren Juan Jose Haedo kom først over stregen i det franske endagsløb GP de Denain, men siden da har det danske mandskab måtte kigge langt efter sejre.

Lige indtil i dag. For det blev Bjarne Riis' spanske bjergrytter, Daniel Navarro, der skulle bryde holdets sejrstørke, da han i dag kom først over stregen i det franske etapeløb Tour de I'Ain. Spanieren var en del af et stort udbrud, der holdt hele vejen hjem, hvor hans danske holdkammerat Mads Christensen også befandt sig.

I finalen angreb Navarro, og det angreb kunne ingen svare på, og han kørte derfor alene over stregen til Saxo Tinkoffs fjerde sejr i sæsonen.

Se mere:

Se også: Riis: Henter første store navn

Udover dagens fine resultat der helt sikkert vækker masser af glæde hos det trængte, danske mandskab, der jagter point til fornyelse af deres World Tour-licens, så lover Navarros form også godt for det forestående Vuelta a Espana, hvor spanieren bliver en af Contadors vigtigste hjælperyttere i bjergene, når Riis' kaptajn skal forsøge at sikre sig sejren i hjemlandets store etapeløb.

Sejren på dagens tredje etape sikrede samtidig også Navarro førertrøjen i det franske etapeløb, hvor der endnu resterer to bjergrige etaper.

- Mads (Christensen) og Dani (Navarro) kom med i en stor udbrydergruppe bestående af omkring tyve ryttere, og de to arbejdede rigtig godt sammen. Mads tog nogle store og dybe føringer, og med 4 kilometer fra målstregen kørte Dani solo fra gruppen og vandt en flot og forløsende sejr. Feltet blev sat tilbage med stor eftertrykkelighed, og jeg ser det absolut som en mulighed, at Dani nu kan vinde løbet, lød det fra sportsdirektør, Nick Gates til holdets hjemmeside.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen