Man kunne se ind til knoglen

Læs om de dramatiske minutter efter danskeren var kommet i mål

Chris Anker Sørensens torsdag blev uventet dramatisk. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Anker Sørensens torsdag blev uventet dramatisk. (Foto: Claus Bonnerup)

PEYRAGUDES (ekstrabladet.dk): Der var dramatik for alle pengene, og så lidt mere til, da Chris Anker Sørensen kom i mål. Den uheldige danskers slemme uheld på etapen var blevet fulgt tæt også af fransk fjernsyn, og på toppen af Peyragudes, hvor Chris Anker Sørensen på nærmest mirakuløs vis havde begrænset sit tidstab til godt fire minutter, trådte folk hinanden over tæerne for at høre mere til den lidende dansker.

Da han i sekunderne efter at være trillet over målstregen var det en tydeligt lidende dansker, der trillede videre ned i målområdet. Den danske rytter var fuldstændig desorienteret og rystet i mål. Blodet klæbede sig til hans krop, og fortalte en historie om en dansker, der virkelig var i smerte.

Med fråde hængende om munden steg han af cyklen, mens fotografer og tv-folk stimlede sammen om ham for at få det bedste billede af det blodige scenarie. Så snart han var stået af cyklen blev han ført ind i en lægebil, hvor han skulle behandles, hvorpå døren blev smækket i, mens Chris Anker Sørensen blev tilset.

Se også: Riis: Vi overvejede aldrig at stoppe

Lidt af en kontrast, at der blot en meter fra den dramatiske scene sad tre RadioShack-ryttere og klædte om i den fri natur helt stille og roligt...

Da døren ind til lægebilen blev åbnet igen lå der blodpletter på gulvet, og flere blodige servietter lå på bordet inde i bilen. Chris Anker forlod derefter bilen, fik fortalt vejen til holdbussen en kilometer nede af bjerget og trillede ved egen kraft derned.

I starten var holdet ikke så bekymret for deres danske helt, men snart blev de alvorlige miner trukket frem i Saxo Tinkoff-lejren, da en bekymret Riis kom med en status på den uheldige dansker.

- Det ser desværre ikke så godt ud. Jeg har lige været inde og se på hans fingre. Kødet på begge fingre er revet helt op. Han skal nu til Toulouse og på hospitalet, hvor han skal igennem en operation, fortalte holdejeren til den ventende presse.

Se også: Nuyens: Godt fingeren ikke røg af

- Jeg kan ikke sige, om han fortsætter i løbet. Jeg vil være rigtig ked af det, hvis han ikke fortsætter, men nu må vi se, hvad der sker, sagde Bjarne Riis, som var imponeret over, at Chris Anker gennemførte strabadserne.

- Det er fuldstændig vildt, at han overhovedet kunne køre videre med den hånd.

Ganske få minutter kom hovedpersonen selv gående ud af holdbussen med en stor forbinding om sine to yderste fingre på venstrehånden og blev ledt hen til en ambulance, hvor en båre blev rullet ud, som han derpå satte sig op på.

Siddende inde i bilen spisende en skål pasta blev han kørt med udrykning til hospitalet i Toulouse.

Se også: Riis: Chris bløder helt vildt

Mens ambulancen drønede af sted ned ad bjerget kom Riis derefter ud fra bussen, og viste et mobilbillede af de totalt smadrede fingre. Ingen måtte tage billeder af fingrene, men det var tydeligt at se, at den øverste del af lillefingeren var næsten revet over, og man kunne se direkte ind til knoglen. Også ringfingeren var slemt medtaget. Det så bestemt ikke godt ud.

Endnu kendes Chris Ankers videre skæbne ikke. Ekstrabladet.dk er kørt af sted til hospitalet i Toulouse, hvor danskeren skal opereres godt 150 kilometer fra målstregen og håber at bringe mere nyt om den uheldige dansker.

Læs også:

Se også: Chris Anker i blodigt uheld

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen