Brian Holm: Jørgen Leth har ikke fattet noget

Hvis man savner de vilde bjergtogter a la Pantani, så har man ikke forstået noget som helst, siger Brian Holm, der kalder TV 2-eksperter 'gamle, romantiske tosser'

Jørgen Leth er en gammel dagdrømmer ifølge Brian Holm. (Foto: Claus Bonnerup)
Jørgen Leth er en gammel dagdrømmer ifølge Brian Holm. (Foto: Claus Bonnerup)

Bradley Wiggins har vundet Tour de France uden at gå til angreb i bjergene. Englænderen har - til tider med besvær - holdt hjælperen Chris Froomes hjul på de stejleste stigninger, og uden bjergspecialister til at gå til angreb, har der manglet drama i bjergene.

Men de mere jævnbyrdige etaper, hvor det først er på de sidste kilometer, favoritterne udfordrer hinanden, er en del af en mere ren cykelsport, skriver Brian Holm i sin klumme i Ekstra Bladet i dag.

Sportsdirektøren for Omega Pharma - Quickstep kritiserer blandt andre TV 2's eksperter for ikke at forholde sig til virkeligheden med mindre doping.

'Hvor er dramaet i bjergene? Hvor er de lange, vilde togter, som Pantani og Virenque kastede sig ud i? Nogle siger endog, at det hele var sjovere i gamle dage. Det gjorde kommentatoren Henrik Jul Hansen sidste år på TV 2. Til disse kritikere har jeg kun ét at sige: Træk jer tilbage og lad være med at kommentere cykelsport, for I har ikke forstået noget som helst om moderne cykelsport,' skriver Brian Holm i Ekstra Bladet.

'Jørgen Leth på TV 2 er en anden af de gamle dagdrømmere, der ikke har fattet noget, og som måske i virkeligheden aldrig har forstået cykelsporten.'

Se også: Holm: Chris Anker scorer skillinger i dag

Richard Virenque, Marco Pantani og Riccardo Riccò er nogle af de ryttere, der for nogle år siden angreb på de første bjerge og holdt et jagtende hovedfelt med de øvrige favoritter bag sig. Måske til stor fornøjelse for tv-seerne, mens cykelkendere med drømme om en renere sport var mere skeptiske:

'Det er gamle, romantiske tosser, der drømmer sig tilbage til de såkaldt gode, gamle dage, hvor en rytter kunne stikke af fra kilometer 0 og holde hele vejen til mål over de vildeste bjerge. Når man så Pantani gøre det, så vidste alle, der havde bare en lille smule forstand på cykelsport – dem der ved, hvor hårdt det er at køre på cykel – at det var andet end kiks og postevand, der drev ham', skriver Holm og konstaterer, at de tider er slut:

'I moderne cykling kan man ikke lave de numre længere. Feltet kører konstant tæt på maks., og det er bare ikke muligt at køre væk, som de gjorde i gamle dage, hvis man altså er en ren rytter. En ny generation af ryttere er kommet til, og derfor er det slut med de overjordiske præstationer. Den ny generation er meget mere jævnbyrdig. Og derfor er det bedre og ægte cykelløb, vi nu får at se.'

Se også: Doping: De vildeste løgnehistorier

Brian Holm fastholder, at han fra sin plads i en af følgerbilerne har været godt underholdt. Flotte spurter, RadioShacks forsvar af den gule trøje i den første uge og siden Team Skys suveræne kørsel har været flotte elementer, skriver Brian Holm.

Læs hele klummen i Ekstra Bladet mandag, hvor du også kan læse Bjarne Riis' vurdering af sit holds Tour de France.

1 af 2 Brian Holm - ikke imponeret over TV2's eksperter. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Jørgen Leth er en gammel dagdrømmer ifølge Brian Holm. (Foto: Claus Bonnerup)
kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen