Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Lidende Chris Anker: Det gjorde nas

En lidende dansker kom hele vejen til mål, næsten uden tidstab

Av! (Foto: Claus Bonnerup)
Av! (Foto: Claus Bonnerup)

BRIVE-LE-GAILLARDE (ekstrabladet.dk): Han kom i mål som nummer 53, blot 16 sekunder efter dagens imponerende etapevinder Mark Cavendish. Men det, Chris Anker leverede på vejen i dag, var lige så imponerende, som den spurt den britiske spurt-kanon satte ind til slut.

Det var bestemt ikke, fordi dagen i dag havde været en dans på roser for Chris Anker, der havde haft en yderst lang og smertefuld dag på cyklen, og som glædede sig over at være kommet sikkert igennem.

Se mere:

Se også: Cavendish triumferede i supersprint

- Det var ikke særlig sjovt. Jeg havde smerter i hånden. Jeg var også helt færdig, og kunne ikke rigtigt stå op. Jeg var virkelig mærket, men holdet hjalp mig rigtig godt, så det var dejligt.

- Jeg overlevede dagen og smed kun 15 sekunder eller sådan noget, fordi der var et hul foran mig, så i forhold til hvor ringe jeg havde det, så synes jeg, det er okay, fortalte Chris Anker foran holdets bus, der ikke havde haft mange tanker undervejs.

- Jeg tror ikke, jeg tænkte så meget. Jeg prøvede bare at abstrahere fra, at det gjorde ondt, og at det var irriterende. Nu glæder jeg mig bare til at det her er overstået i overmorgen, og glæder mig til snart at se min familie igen.

Se også:

Se også: Riis: Chris Anker led i dag

Danskerne føler sig nu sikker på, at han nok skal komme hele vejen til Paris.

- I dag var nok den værste dag. I morgen er det trods alt kun en lille time, jeg skal sidde på cyklen, måske halvanden med opvarming, og så er der etapen til Paris, og der burde jeg komme igennem. Det er også bare en tre timer.

- Så i dag var den værste dag, og jeg vil også tro, at smerterne begynder at fortage sig, lød det.

Se også:

Se også: Værelseskammerat: Det gør ondt at kigge på

Selvom han var en mand i store smerter, så var Chris Anker Sørensen ikke selv sikker på, at denne skade er det værste, han har været igennem.

- Det er svært at sige. Det gjorde ondt, men jeg havde også rigtig ondt, dengang jeg brækkede kravebenet og mit håndled, og en gang har jeg revet hele den ene side op. Jeg ved ikke, om det er det værste, men det gør i hvert fald nas. Jeg var rigtig ramt i dag, og jeg er glad for at dagens etape er overstået, lød danskerens svar i mål.

Derpå satte Chris Anker sig ind i en af holdets sportsdirektører, væk fra Tourens virvar og videre på hotel til videre behandlinger af hans to ødelagte fingre.

Der resterer nu blot en enkeltstart og parade-etapen ind til Champs Elysees, før Chris Anker Sørensens pinsler er overstået.

1 af 2 (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Av! (Foto: Claus Bonnerup)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen