Wiggins rundbarberede hele Tour-feltet

Rev konkurrenterne rundt - Helt som forventet var den gule førertrøje aldeles suveræn på dagens enkeltstart

Gule spank til hele Tour-feltet (Foto: AP)
Gule spank til hele Tour-feltet (Foto: AP)

CHARTRES (ekstrabladet.dk): Det kan godt være, at holdkammeraten Christopher Froome har været stærkest i bjergene, men på enkeltstarterne har ingen været i nærheden af Bradley Wiggins' klasse. Ingen!

For lige at sætte en stor, fed, gul streg under sin førertrøje, så tordnede Bradley Wiggins en enkeltstart afsted, som var klasser bedre end alle konkurrenterne i dag. På samtlige mellemtider var han langt foran nummer to, holdkammeraten Chris Froome, og i mål var Wiggins hele 1.16 minut foran nærmets konkurrent. Suveræn? Så sandelig!

Spændingen forduftet
Tidligt på etapen var det Argos-Shimanos tysker, Patrick Gretsch, der havde bedste tid, og i mål sikrede ham en fornem sjetteplads, og først da Richie Porte og Rabobanks Luis Leon Sanchez kom i mål, blev den unge tyskers tid slået.

I målområdet kunne Rabobank-spanieren blot sidde og se til, mens Bradley Wiggins ude på ruten bare høvlede den ene fantom-mellemtid af efter den anden.

Christopher Froome leverede også en fornem enkeltstart, men heller ikke han var i nærheden af at true landsmanden, der i dag var fra en anden planet.

Bøllebank
Wiggins uddelte simpelthen bøllebank til hele feltet, satte for anden gang i årets Tour de France konkurrenterne til vægs og leverede en helt igennem sublim enkeltstart over hele rutens 53 kilometer.

I mål var Wiggins mere end et minut foran nummer to. Suværen afslutning på en flot Tour fra briten

Chris Anker Sørensen endte langt nede i feltet i dag, men forsvarede dog sin 14. plads i klassementet.

I morgen venter parade-etapen ind til Paris, hvor Wiggins modtager den gule trøje som den første britiske vinder af Tour de France nogensinde.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen