Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tour-læge: Schleck-stof bruges til at sløre epo

Bevidst brug af Xipamide, som Fränk Schleck er testet positiv for, sker kun for at maskere hård doping, siger læge i Tour-karavanen

Frank Schleck - brugte han Xipamid til at sløre brug af epo?
Frank Schleck - brugte han Xipamid til at sløre brug af epo?

BAGNÈRES-DE-LUCHON (Ekstra Bladet): Der er kun én grund til, at en cykelrytter indtager et middel som det, Fränk Schleck er blevet fundet positiv for i årets Tour de France.

- Xipamide er et stof, der bruges til at sløre brug af epo. Punktum, siger en respekteret læge i Tour-karavanen, som Ekstra Bladet har lovet fuld anonymitet.

- Der er ingen som helst grund til at indtage et vanddrivende middel som Xipamide i et cykelløb. Findes en rytter positiv for det, er der kun én forklaring: Det bruges til at vanskeliggøre sporing af andre ting – til at vaske andre stoffer ud af kroppen, siger lægen.

Undtagelsen er naturligvis, hvis en rytter fuldt bevidst er blevet forgiftet med stoffet, siger lægen, der dog ikke finder det særligt sandsynligt, at det er, hvad Fränk Schleck er blevet udsat for.

- Er der nogen grund til at tage vanddrivende midler, når man kører Touren? Det er der ingen som helst grund til. Så må man spørge, hvorfor det så findes.

- Hvis ikke han er blevet forgiftet, så er der kun én forklaring. Og det er at gøre det vanskeligt at spore andre ting ved så at sige at vaske noget andet ud af kroppen.

Lægen understreger, at det ikke er særligt vanskeligt at forgifte en anden person med et ulovligt stof så længe, det er et stof, der ikke skal injiceres. Man kan for eksempel opløse en Xipamide-tablet i en drikkedunk, som rytteren så får stukket ud.

- Jeg kan også smøre testosteron-gel på min hånd og give dig et håndtryk. Så vil du blive testet positiv for testosteron i morgen, siger lægen.

Derimod anser han det for at være ’det rene vrøvl’, at en rytter uforvarende skulle kunne blive forgiftet med Xipamide gennem fødevarer eller drikkevarer.

- Bruges Xipamide bevidst i et cykelløb, er det for at maskere epo-misbrug, siger lægen.

Tror du, Fränk Schleck blev forgiftet?

Tror du han har forsøgt at skjule brug af EPO?

Se resultat

Tror du, Fränk Schleck blev forgiftet?

Tror du han har forsøgt at skjule brug af EPO?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen