Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Riis: Chris bløder helt vildt

Bjarne Riis måtte tilkalde læge til såret Chris Anker Sørensen, der skal opereres i aften og risikerer at udgå af Tour de France

Det var en hårdt medtaget Chris Anker Sørensen, der trillede over stregen. (Foto: Claus Bonnerup)
Det var en hårdt medtaget Chris Anker Sørensen, der trillede over stregen. (Foto: Claus Bonnerup)

På onsdagens etape var det kun franske Thomas Voeckler, der kunne forhindre Chris Anker Sørensen i at fuldføre et legendarisk bjergtogt.

Torsdag kom den danske klatrer så i den grad ned på jorden, og denne gang var det noget så trivielt som en avis, der bragte Sørensen til fald.

Her måtte han nemlig gennemføre etapen med et alvorligt tidstab efter, at han fik hånden ind i sit hjul, hvilket kostede masser af blod og masser af smerte.

Og da stakkels Sørensen endelig kom i mål, fortsatte dramaet. Her måtte en oprevet Bjarne Riis nemlig haste-tilkalde en læge, fordi Sørensen fortsat blødte voldsomt.

- Han bløder helt vildt. Vi skal have fat i en læge, råbte Riis, der klokken 17.55 måtte erkende, at hans klatrer nu skal under kniven på hospitalet i Toulouse, hvor han sandsynligvis skal have transplanteret hud fra hånden til sine forrevne fingre.

- Han har det ikke godt. Kødet er fuldstænding revet af to fingre. Han skal have en operation i Toulouse, siger en stærkt præget Bjarne Riis til TV2.

- Jeg har set hånden, og det er vanvittigt. Det ser ikke godt ud, og lige nu kan jeg ikke sige, om han kan køre videre, siger Riis, der i første omgang ikke kendte skadens omfang.

Derfor var det en mere afslappet Riis, der tidligere gjorde status

Se også: Chris Anker i blodigt uheld

- Han var virkelig uheldig, det må man sige, konstaterede Riis overfor TV2.

- Chris sidder i et perfekt udbrud, som vi har aftalt. Så kaster rytteren, der sidder foran ham, en avis, der sætter sig i Chris' hjul. Og da han forsøger at fjerne den, får han hånden i klemme. Han får en stor flænge i fingeren og mister en masse blod. Han springer også tre eger i hjulet, men kæmper fantastisk, siger Riis, der bekræfter, at Chris Anker Sørensen skal syes i den skadede finger.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen