Bak led i varmen: Gik amok på sportsdirektøren

Lars Bak havde haft en hård dag i grupettoen i går. Danskeren var så presset, at han råbte højt af sin sportsdirektør

Lars Bak havde det hårdt på bjergetapen onsdag. (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak havde det hårdt på bjergetapen onsdag. (Foto: Claus Bonnerup)

BAGNÈRES-DE-LUCHON (ekstrabladet.dk): Det kan godt være, at Tour-favoritterne udkæmper en hård kamp mellem hinanden om klassementets øverste placeringer.

Men det er næsten intet imod den kamp, som feltets tungere ryttere udkæmper. Hver dag skal grupettoen holde øje med tidsgrænsen, og som dagen går og varmen bliver mere og mere kvælende, så bliver lunten også kortere blandt de hårdt kæmpende udøvere.

Det fortæller Lars Bak, som har tilbragt det meste af Tour de France i bjergene langt efter de forreste, hvor han sammen med andre ligestillede kæmper deres egen kamp. Især dagen i går var en hård én af slagsen, fortæller danskeren. Og fortæller lidt om livet nede i den tunge del af feltet, hvor der bliver talt hårdt til hinanden, når presset stiger.

Se også: Chris Anker i blodigt uheld

- I går var jeg sgu selv rimelig presset. Jeg kunne hverken høre eller se. Jeg kunne fanme ikke få luft. Jeg havde virkelig bare det, man kalder en dårlig dag, og så er det klart, så råber man lidt af sportsdirektørerne, fortæller Bak til ekstrabladet.dk.

- Vi havde den højeste chef fra Lotto med i anden servicevogn i går, og han fik da nok en oplevelse for livet. Til sidst i går blev der bare råbt: ’VAND’! ned til bilen.

- Vi havde kun det der skide sukkervand tilbage, så Marc Wauters (holdets sportsdirektør, red.) måtte holde ind i en eller anden by, og der måtte han få lidt vand fra en eller anden campingvogn, for vi flegnede fuldstændig ud på ham, lyder det bramfrit fra Lotto-rytteren.

Se også: Vild Riis-sponsor: Jeg vil have Cavendish

- Vi prøver selvfølgelig at snakke ordentligt til folk, men man er altså presset, for når man først sidder og lider, så tænker man ikke altid helt klart.

- Jeg havde fanme 43 grader på SRM’en på det tidspunkt, man sidder bare og kaster det der vand i hovedet ik’. Det var simpelthen ulideligt, fortalte Lars Bak om etapen i går, hvor temperaturen i luften også havde nærmet sig de 40 grader.

Se også: Fans havde sex ved tour-ruten

- Men det er den første dag, hvor jeg virkelig har været så presset. Hold kæft, jeg havde dårlige ben. Det var sgu ikke særligt sjovt, det var det ikke.

- Men det var ligesom om til sidst, så var det ikke så galt, da jeg så, at vi kun var 22 minutter efter den gule trøjes gruppe, men man sidder altid og panikker lidt over det hele, fortalte en smilende Lars Bak inden starten på årets sidste hårde bjergetape i Touren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen