Mørkøv frygter at blive testet positiv

Fränk Schlecks dopingsag skræmmer Michael Mørkøv

De positive tests skræmmer (Foto: Claus Bonnerup)
De positive tests skræmmer (Foto: Claus Bonnerup)

PAU (ekstrabladet.dk): Ingen hviledag uden en dopingsag. Sådan synes parolen at være i årets Tour de France, hvor gårsdagens hviledag i Pau krævede et prominent offer, da Fränk Schleck blev hevet ud af løbet, efter at være testet positiv for det vanddrivene middel Xibamid, der også kan bruges som sløringsmiddel.

Schlecks egen forklaring om, at han er blevet forgiftet, og Contadors fastholden om, at han fik et forbudt stof ind i kroppen via en forurenet bøf er forklaringer, der får Mørkøv til at blive nervøs for, om han selv kan være uheldig at indtage et forbudt stof uden at vide det.

Se mere:

Se også: Chris Anker: Havde ikke set den komme

- Det er ret skræmmende, når han er ude og sige, at det er noget supplement. Jeg er da virkelig skræmt over, at man kan blive testet positiv for sådan nogle ting.

- Jeg har ikke noget at skjule, men hvis man kan være så uheldig at tage en eller anden form for supplement, som måske er blevet fabrikeret på den forkerte måde, så der er kommet nogle forkerte stoffer med. Det, synes jeg, er skræmmende, siger han.

- Når folk går frem og siger, at de ikke har taget doping, og de ved en fejl er blevet testet positiv, så skræmmer det mig. Det vil betyde, at det ville ødelægge hele ens karriere. Det her kommer også til at voldsomt ud over Fränk Schleck.

Se også:

Se også: 'Det kan være slutningen på hans karriere'

Mørkøv sammenligner Schlecks sag med den positive dopingprøve, som Contador afgav og kostede spanieren en karantæne.

- Det er lidt det samme som den clenbuterol-sag. Hvis man kan blive testet positiv for at spise en bøf, så er det altså en skræmmende verden, vi lever i. Man skal også tænke på, at vi bliver testet utrolig meget, så risikoen for at, at vi på et eller andet tidspunkt har spist et eller andet, hvor der er et forbudt stof i, og man bliver testet efterfølgende, den er jo til stede.

- Jeg er super stolt af alt, hvad jeg har præsteret i min karriere, og det har jeg gjort på ren vis. Det ville være forfærdeligt, hvis kom noget, der kastede en skygge over alt det, man har præsteret indtil nu, siger Mørkøv.

Se også:

Se også: Nedtrykt dansker: 'Fränk har det selvfølgelig dårligt'

Kan du forstå dem, der tvivler på om du og alle andre nu også er rene?

- Helt sikkert. Selvfølgelig tvivler man da, når der kommer en positiv dopingprøve, og så går folk ud fra, at der sjældent er røg, uden at der er en ildebrand.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen