Kørte tidligere hos Riis: De blev også taget i doping-fælden

Fränk Schleck er blot den seneste dopingramte rytter i en voksende række af cykelstjerner, der på et tidspunkt i sin karriere har slået sine folder hos Bjarne Riis

Fra venstre: Michael Rasmussen, Marc Streel, Fränk Schleck, Ivan Basso, Tyler Hamilton og Alberto Contador. (Fotocollage: AP/Polfoto)
Fra venstre: Michael Rasmussen, Marc Streel, Fränk Schleck, Ivan Basso, Tyler Hamilton og Alberto Contador. (Fotocollage: AP/Polfoto)

Listen over top-ryttere, der på et tidspunkt har kørt for Bjarne Riis og før eller senere er blevet taget for doping, er efterhånden længere, end den danske cykelchef har lyst til at tænke på.

I dag blev Fränk Schleck pillet ud af Tour de France, efter at han blev taget med det ulovlige stof Xipamid i blodet, men han er langt fra den eneste rytter, der har været i foldEN hos Bjarne Riis, som efterfølgende er kommet på WADAs sorte liste over dopingsyndere.

Læs også: Fränk Schleck taget for doping

ekstrabladet.dk bringer her et mini-overblik over tidligere og nuværende Riis-ryttere, der på et tidspunkt har haft doping-spøgelser i skabet. Det skal dog understreges, at den eneste rytter, der er blevet taget, mens han kørte for Bjarne Riis, er belgieren Marc Streel.

Fränk Schleck: Cykelrytteren fra Luxembourg kørte for Bjarne Riis i perioden 2002-2010, men blev altså taget for brug af Xipamid under dette års Tour de France. Fränk Schleck skiftede til Team Leopard Trek forud for 2011-sæsonen.

Alberto Contador: Skiftede i 2011 til Team Saxo Bank, men allerede i 2010 kom det frem, at Contador var testet positiv for stoffet Clenbuterol. Contador hævdede, at det ulovlige stof stammede fra et stykke oksekød, men i sidste ende måtte han acceptere en dopingkarantæne på to år.

Læs også: Dopingekspert: Dybt underligt stof

Alexandr Kolobnev: Russeren kørte uden kæmpestor succes for Bjarne Riis fra 2007-2009. Han blev i 2011 smidt ud af Touren for en dopingforseelser, men blev senere frikendt. Han kører i dag for Team Katusha.

Ivan Basso: 'Den smilende dræber' var en integral del af Bjarne Riis' bestræbelser på at nå øverst op på Tour-podiet, men italieneren forlod Team CSC i 2006 efter tre gode år. Allerede i 2007, mens han kørte for Team Discovery Channel blev han taget for doping.

Tyler Hamilton: Den engang populære amerikaner kørte for Bjarne Riis fra 2002-2003, hvorefter han skiftede til Phonak. I 2004 blev han taget for bloddoping og idømt to års karantæne.

Læs også: Rolf: En kæmpe overraskelse

Michael Rasmussen: I 2001 og 2002 kørte kyllingen fra Tølløse for Bjarne Riis på det daværende CSC-Tiscali. I 2007 blev han under stor dramatik smidt ud af Touren for gentagne brud på de famøse regler om 'whereabouts'. Efterfølgende afsonede han en karantæne på to år.

Marc Streel: Belgieren blev taget i 1999, mens han kørte for Bjarne Riis' daværende Team Home Jack & Jones med en for høj hæmatokritværdi, og derfor blev han forment adgang til Grand Prix des Nations og afskediget fra holdet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen