Sur Fuglsang: Det er grotesk

Jakob Fuglsang kalder det 'grotesk', at han ikke har fået sin løn fra RadioShack - og nu beskyldes for hvidvask af penge

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

FOIX (Ekstra Bladet): Jakob Fuglsang har ikke fået sin fulde løn på RadioShack-holdet, fordi firmaet bag holdet, Leopard S.A., vil have dokumenteret, at Fuglsangs personligt ejede firma ikke er involveret i hvidvaskning af penge.

Denne melding afleverede Leopard-talsmand Carlo Rock lørdag til radiostationen RTL Luxembourg, og det graver kløften mellem RadioShack og Fuglsang endnu dybere. Den danske rytter var i går rystet over den slet skjulte beskyldning fra hans arbejdsgiver.

– Jeg kan garantere enhver, at mit firma drives på fuldt lovlig vis. Det er en grotesk situation, at jeg ikke har fået min fulde løn og så også skal stå model til sådan en udtalelse, siger Jakob Fuglsang, der efterhånden har fået nok af de evindelige problemer på RadioShack.

Læs også:

Se også: Fuglsang har sagsøgt RadioShack

Han har lagt sag an mod sin arbejdsgiver for at få udbetalt sine såkaldte image rights, som han ikke har fået udbetalt i et år. Der er ifølge Fuglsang tale om en betydelig sum penge, som han skulle have sat til side i sit firma som en slags pensionsopsparing.

Lang snor
– Selvfølgelig vil jeg have mine penge. Der er nok ikke mange, der er villige til at give deres arbejdsgiver så lang snor, som jeg har gjort, siger Jakob Fuglsang.

– Jeg har gjort alt for at finde en løsning og få nogle svar, men det har jeg ikke haft held med. Jeg vil ikke sige, at jeg har givet op, men jeg har lagt det hele fra mig og har ladet min advokat gøre arbejdet.

Se også: Avis: RadioShack tæt på kollaps

I et radiointerview med RTL sagde Carlo Rock lørdag i relation til Fuglsangs sagsanlæg, at Leopard S.A. ikke har modtaget tilstrækkelig dokumentation om Fuglsangs firma, og at det er den eneste grund til, at han ikke har fået sine penge.

Enhver kan forestille sig, at vi under ingen omstændigheder ønsker at blive involveret i nogen som helst procedure, der kan have med hvidvaskning af penge at gøre, sagde Carlo Rock.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få Rock til at uddybe sin bekymring, men siden i går, da han bekræftede, at Fuglsang har lagt sag an, har han ikke været at træffe.

Fuglsang afviser, at han, som Rock hævder, har erstattet et personligt ejet firma med et andet, og at en overgangsperiode mellem de to firmaer skulle være skyld i den manglende lønudbetaling.

– Det er grotesk, at det er kommet så langt ud, at det er nødvendigt at blande advokater ind i det, siger Jakob Fuglsang.

– Men det er nok bedst at lade dem køre sagen herfra, siger Fuglsang, som har klaget til UCI over den manglende løn og har gjort krav på sit tilgodehavende via den bankgaranti, som Leopard S.A. ifølge UCI’s regler har stillet til dækning af rytterlønninger i tilfælde af konkurs.

– Jeg har kun gjort, hvad UCI’s regler kræver. Vi har pligt til at rapportere uregelmæssigheder til UCI, siger Jakob Fuglsang.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen