Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mørkøv på nyt flot togt

Danske Michael Mørkøv var i udbrud i næsten 190 km på dagens etape, men blev hentet. Etapesejren gik til Andre Greipel fra Lars Baks Lotto-mandskab

Michael Mørkøv var igen af sted på et flot udbruds-togt, der dog heller ikke denne gang førte til etapesejr. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Mørkøv var igen af sted på et flot udbruds-togt, der dog heller ikke denne gang førte til etapesejr. (Foto: Claus Bonnerup)

Michael Mørkøv gjorde alt, hvad han havde lovet på forhånd, da han allerede tidligt på lørdagens etape i Tour de France gik i udbrud for at ære sin afdøde far.

Den angrebsivrige Saxo Bank-Tinkoff-rytter var af sted i små 190 km - heraf 40 alene - af de 217 km på 13. etape fra Saint-Paul-Trois-Châteaux til Le Cap-d'Agde ved Middelhavskysten, og Mørkøv er suverænt den rytter i feltet, der har været i udbrud i flest kilometer.

Han nærmer sig 800 km i udbrud, og det er ingen anden rytter i nærheden af. Men udover kåringen som dagens mest angrebsivrige rytter fik Mørkøv ikke noget ud af anstrengelserne, idet han små 25 km fra mål blev hentet af favoritgruppen.

I stedet endte det i en sprinterduel mellem Peter Sagan og Andre Greipel. Sidstnævnte blev trukket frem til spurtafgørelsen af sejtrækkeren Lars Bak, og det gav bonus for Lotto-mandskabet, idet Greipel sikrede sig dagens etapesejr - sin tredje i alt i dette års Tour.

Læs også:

Se også: Mørkøv sætter Tour-rekord

Michael Mørkøv røg på togt allerede efter få km af dagens etape og fik sammen med Maxime Bouet, Matthieu Ladagnous, Samuel Dumoulin, Roy Curvers, Pablo Urtasun og Jimmy Engoulvent hurtigt et forspring på et par minutter.

Kort efter kom Jérôme Pineau op til gruppen, der fik lov at oparbejde et forspring på mere end ni minutter efter ca. 50 kilometers kørsel på den flade strækning. Men så begyndte feltet, ofte anført Orica-GreenEdge med sprinteren Matt Goss på holdet, at trække i elastikken, så forspringet kom ned på to minutter.

Og så slog Michael Mørkøv til igen og stak af alene fra udbrydergruppen med 63 km til mål. Den optimistiske dansker fik hul og formåede sågar at øge forspringet, så han 20 km senere havde et forspring til de øvrige udbrydere på et minut og til hovedfeltet på tre og et halvt minut.

Men så begyndte udbruds-raseriet også at kræve sin pris hos Mørkøv. Forspringet svandt ind, da BMC satte et højt tempo i feltet, og da Mørkøv ramte bunden af den korte, men stejle kategori 3-stigning Mont Saint-Clair med små 25 km til mål, var forspringet under et minut.

Læs også: Se også: I dag går han i udbrud for sin døde far I dag går han i udbrud for sin døde far

Allerede inden toppen små to km senere var Mørkøv blevet overhalet af et stærkt decimeret hovedfelt, der havde sat så hårdt et tempo, at flere grupper af ryttere var faldet fra undervejs.

Cadel Evans forsøgte et angreb på løbets førende rytter, englænderen Bradley Wiggins, men havde ikke held med sit attentat, og i stedet strøg Alexandre Vinokourov og Michael Albasini af sted i et sidste angreb på hovedfeltet, hvor sprinterne Peter Sagan (Liquigas) og Andre Greipel (Lotto) var tilbage.

Men Lars Bak satte sig i front for Lotto-toget, og udbryderne blev kørt ind, så der blev lagt an til den forventede sprinterafgørelse med godt to km til mål.

Luis Leon Sanchez forsøgte forinden at snyde sprinterne med et kontraangreb, men altædende Team Sky trak angrebet ind for at satse på en sejr til Edvald Boasson Hagen.

Det lykkedes heller ikke, og på målstregen slog Andre Greipel til med sin tredje etapesejr i årets Tour. Han slog Peter Sagan (ligeledes tre etapesejre) med få centimeter, mens Boasson Hagen var langt efter.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen