Wiggins: Jeg ville miste alt, hvis jeg dopede mig

Bradley Wiggins kommer med et laaaaangt svar til de personer, der stiller ham spørgmål om doping under årets Tour de France

Bradley Wiggins beskriver i en klumme på sit sin på doping.  (Foto: AP/Christophe Ena)
Bradley Wiggins beskriver i en klumme på sit sin på doping. (Foto: AP/Christophe Ena)

Tidligere på ugen blev der stillet et par spørgsmål til indehaveren af den gule trøje i dette års Tour de France, Bradley Wiggins. Det fik den engelske Tour-helt til at tændte af og smide om sig med lidet flatterende gloser, mange af dem på fire bogstaver.

Nu har briten tænkt lidt mere over tingene, og det har resulteret i en klumme i den ansete engelske avis The Guardian.

- Der er blevet stillet et par spørgsmål til mig om doping under dette års Tour de France, og jeg føler ikke, at jeg har får givet et fyldestgørende svar.

- Jeg forstår godt, hvorfor spørgsmålene bliver stillet, når man ser tilbage på sportens historie, men de irriterer mig stadig, skriver Wiggins, og forklarer, at irritationen så bryder ud i lys lue, når man lige er kommet fuldstændig smadret i mål og ikke ved, hvad man skal svare.

Læs også:

Se også: Evans tror stadig på Tour-sejr trods nedtur

- Insinuationerne gør mig vred, for jeg troede, at folk ville kigge tilbage på min historie, og hvad jeg har opnået tidligere.

- F.eks. hvad jeg sagde, da Floyd Landis blev testet positiv, og hvad jeg sagde, da jeg blev smidt ud sammen med Cofidis i 2007, hvor Christian Moreni blev testet positiv. På vejen hjem efter den oplevelse, smed jeg mit cykeltøj fra Cofidis i skraldespanden, fordi jeg ikke ville ses i det, og jeg sværgede, at jeg aldrig ville køre i det igen, fortæller Bradley Wiggins og understreger, at han stadig står ved sine udtalelser fra dengang.

- Sporten har flyttet sig, og jeg er blevet bedre. Men se hvor jeg kommer fra. Jeg kørte en god tid på enkeltstarten i mandags. Det kunne jeg, fordi jeg har arbejdet på at lukke hullet mellem mig og Cancellara og Tony Martin. Det folk glemmer er, at hullet ikke var så stort mellem mig og dem før i tiden, og der koncentrerede jeg mig ikke engang om at vinde - ikke som jeg har gjort de seneste år.

Se mere:

Se også: Norsk ekspert: Fantastisk Chris Anker

- Jeg blev nummer fem på enkeltstarten i 2007 i Albi efter Alexandr Vinokourov, Andrey Kashechkin, Cadel Evans og Andreas Klöden. De to første blev senere taget for doping, så jeg blev reelt nummer tre. Og det var uden at have fokus på løbet, skriver Wiggins.

Eksemplerne remser han flere op af, men han kommer også til den alt overskyggende grund til, at han aldrig vil dope sig.

- Hvis jeg dopede mig, kunne jeg potentielt stå til at miste alt - og det er en lang liste. Mit ry, mit erhverv, mit ægteskab, min familie, mit hus. Alt jeg har opnået. Mine OL-medaljer, mine verdensmesterskaber, mit ridder-titel, og alle ville kigge på mig, når jeg kørte mine børn i skole. Alle ville vide, at jeg havde snydt (...). Hvis jeg følte, at jeg var nødt til at dope mig, ville jeg hellere stoppe i morgen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen