Teamboss: Ikke personligt nag til Fuglsang

Efter Jakob Fuglsangs sejr i Østrig Rundt fastslår RadioShack-boss Johan Bruyneel, at det er pointsystemet, der er skyld i, at Fuglsang ikke kommer til at køre World Tour-løb

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

BESANCON (ekstrabladet.dk): Jakob Fuglsang bør ikke se det som en personlig straf, at han ikke får lov at køre World Tour-løb resten af året. Beslutningen har intet med personligt nag at gøre. Det er ren forretning.

Det fastslår RadioShack-boss Johan Bruyneel i et blog-indlæg, hvori han også glæder sig over Fuglsangs sejr i Østrig Rundt.

Se mere:

Se også: Storhold straffer Jakob Fuglsang

- Enhver har ret til deres egen mening, men det er lidt morsomt, at ingen nu siger, at det var en god beslutning at sende Jakob til Østrig, skriver Bruyneel, der blev mødt med forbløffelse og kritik, da han vragede Fuglsang til Tour de France.

- I Touren ville han have været hjælperytter, mens han i Østrig havde muligheden for at være kaptajn og føje en god, samlet sejr til sin og holdets rekordliste.

Se mere:

Se også: Schleck: Vi vil savne Fuglsang

Derpå kommenterer Bruyneel de ballade, der opstod, da Fuglsang kort før Touren fik at vide, at han ikke får lov til at samle World Tour-point i resten af sæsonen. Pointene er yderst vigtige for en rytters markedsværdi, og de er vigtige for holdene, idet den samlede trups point spiller en afgørende rolle, når den internationale cykleunion UCI uddeler licens til World Tour-løbsserien. Pointene følger rytteren.

- Beslutningen er ikke personligt rettet mod Jakob. Det er en beslutning baseret på pointsystemet. Intet hold vil investere i en rytter (lade dem optjene point), når rytteren så tager disse point med til et andet hold, skriver Bruyneel, der altså tager for givet, at han ikke har Fuglsang på sit hold i næste sæson.

Se mere:

Se også: Fornem Fuglsang-gevinst: Sejrer i etapeløb

- Hvis vi lader en rytter, der rejser til et andet hold efter sæsonen, køre et World Tour-løb, går hans holdkammerater glip af chancen for at optjene point.

Bruyneel skriver, at holdet har kontaktet UCI for at få systemet ændret, men det skal UCI ikke have vist interesse for.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen