Riis-rytter: Det var ren dommedag

Karsten Kroon havde haft en sjov dag på cyklen, og han undgik dagens mange styrt i dagens udbrud

KAOS er vist det rette ord for dagens etape (Foto: Laurent Cipriani/AP)
KAOS er vist det rette ord for dagens etape (Foto: Laurent Cipriani/AP)

METZ (ekstrabladet.dk):Den sidste etape inden årets Tour de France går over i en ny fase blev en yderst dramatisk én af slagsen.

Et kæmpestyrt fik alvorlige konsekvenser for mange af favoritterne, hvor folk som Frank Schleck, Robert Gesink, Giro-vinder Ryder Hesjedal, Alejandro Valverde, Pierre Rolland og Janez Brajkovic tabte alt fra to til 10 minutter.

En aldeles dyr dag for mange af de store navne, og det var også kaotisk i målområdet, hvor folk forsøgte at finde op og ned på dagens tidstab, og hvem der egentlig havde mistet hvad.

Se mere:

Se også: Sagan vandt vild 'styrt-etape'

Trods dagens kaos så var der faktisk en Saxo Bank Tinkoff Bank-rytter, der havde nydt dagen. Nemlig holdets mand i dagens lange udbrud, Karsten Kroon.

- Jeg havde det sjovt i dag. Jeg følte mig godt tilpas i morges og sagde, at jeg gerne ville afsted. Jeg gik efter sejren i dag, og vi var jo ret tæt på, sagde en træt hollænder efter stregen.

Med en stærk mand som, den under heftig-dopingbeskydning, David Zabriskie med i udbruddet var det en stærk kvartet, der blev hentet med få kilometer tilbage af etapen.

Se mere:

Se også: Sagan vandt vild 'styrt-etape'

Selvom det ikke lykkedes at holde hele vejen hjem, så var hollænderen Kroon godt tilfreds med, at han sad ude foran og ikke nede i feltet.

- Det var ren dommedag nede bagved. Der var masser af vind og regn og styrt nede i feltet, kunne jeg forstå, så jeg er godt tilfreds med at sidde, hvor jeg sad, lød det fra Kroon.

Det danske mandskab kunne i øvrigt notere endnu en Top 5-placering til Juan Jose Haedo, da han i dag spurtede sig til 5. pladsen i den hektiske afslutning.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen