Armstrong raser: Det er ren hævn

Det er ren vendetta, siger Lance Armstrong om vidneudsagn fra fire tidligere holdkammerater, der kan fælde Tour-legenden i dopingsag

Lance Armstrong med George Hincapie, en af de ryttere, der angiveligt vil vidne mod ham, ved sin side i Tour de France 2009. (Foto: AP)
Lance Armstrong med George Hincapie, en af de ryttere, der angiveligt vil vidne mod ham, ved sin side i Tour de France 2009. (Foto: AP)

Ren vendetta.

Det var næppe tilfældigt, at Lance Armstrong benyttede sig af et udtryk fra mafia-verdenen, da han i nat, dansk tid, kortfattet kommenterede den seneste udvikling i dopingsagen mod ham.

Fire tidligere holdkammetater, George Hincapie, Levi Leipheimer, David Zabriskie og Christian Vande Velde har angiveligt afgivet belastende vidneudsag mod deres tidligere kaptajn, samtidig med de selv har erkendt doping.

Alligevel kører alle fire med i Tour de France lige nu, og de har tilsyneladende fået lov til at vente med afsone deres karantæner til efter årets helt store løb - Tour de France og Vuelta a Espana.

Se også: Medie: Fire Tour-stjerner indrømmer doping

Denne noget specielle ordning har det amerikanske antidopingagentur (Usada) sørget for, skrev den hollandske avis De Telegraaf i går.

Usada bryder sig ikke om, at det er kommet frem i offentligheden, hvem der skal vidne i sagen mod Armstrong, og agenturet tog i en meddelelse i går dyb afstand fra de lækkede navne.

Det fik Lance Armstrong til at undre sig højlydt over arrangementet. Han kalder hele sagen for en 'vendetta' mod ham. I nat kommenterede han dog ikke de tidligere holdkammerater, men udelukkende Usadas chef Travis Tygart.

- Så lad mig se, om jeg har forstået det rigtigt... Gå ind og fortæl dem nøjagtig, hvad de vil høre, og du får immunitet OG anonymitet? Det tilbud fik jeg aldrig, skriver han i en mail til nyhedsbureauet AP.

- Det her handler ikke om at Tygart vil rydde op i cykling - det lugter af god gammeldags vendetta, skriver Armstrong.

Det har været antydet, at Armstrongs lejr har lækket oplysningerne for at presse de fire ryttere under Touren.

Det fik i går Travis Tygart til at gå i offensiven:

- Det er vigtigt at huske, at sandheden ofte ikke vil komme frem, hvis det ikke er for vidner, som med store omkostninger for dem selv er villige til at fortælle sandheden under ed og forklare, hvad de har set og oplevet.

Se også: Garmin-boss vrisser over doping-historie

- Ethvert forsøg på at omgå de rette procedurer for at presse eller tvinge personer til tavshed kan ikke tolereres, uanset om de er vidner eller ej, fastslår Tygart.

Sagen mod Armstrong skal behandles ved en høring i november, hvor den syvdobbelte Tour de France-vinder får lov til at forsvare sig mod anklagerne og vidneudsagnene.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen