Mørkøv om Alex' straf: Uværdigt!

Makkeren og vennen har ikke meget til overs for dem, der har givet Alex Rasmussen 18 måneders karantæne onsdag

ROUEN (ekstrabladet.dk): Den hårde straf, der onsdag bragede ned over Alex Rasmussen for rod med sine whereabouts, falder ikke i god jord hos Michael Mørkøv i Tour de France-feltet.

Bjergtrøjens nuværende indehaver, der har vundet OL-sølv, flere seksdagesløb og to verdensmesterskaber med netop Alex Rasmussen, er irriteret over behandlingen.

- Et eller andet sted er det rimeligt, at man får straf for at have begået fejl. Men jeg synes, at han er blevet ekstremt urimeligt behandlet. Det er uværdigt og umenneskeligt, at han har skulle vente så længe på en afgørelse, sagde Mørkøv.

Ventetiden forkastelig
Rasmussen blev i det tidlige efterår 2011 for tredje gang på 18 måneder advaret af Anti-Doping Danmark og det internationale cykelforbund, UCI, for ikke at have været til stede, da dopingkontrollen dukkede uanmeldt op.

Se også: Alex: Sådan er mine tre brølere

I november blev han frifundet af Danmarks Idræts-Forbund som følge af en procedurefejl hos UCI.

Kort før jul ankede UCI så beslutningen til den internationale sportsdomstol, CAS. Alex Rasmussen blev afhørt i maj, men afgørelse blev udskudt til onsdag.

Se også: Riis ærgerlig over Alex-straf

- Ventetiden er forkastelig. Det gælder også i Contador-sagen. Om man har snydt eller ej, så har man ikke fortjent sådan en behandling, og jeg håber, at det bliver lavet om, siger Mørkøv.

Var begyndt at tro på medalje
Nu kommer Rasmussen ikke med til OL, hvilket sandsynligvis får store konsekvenser for baneholdet i fire kilometers holdforfølgelse, hvor Mørkøv også er med.

Se også: Alex Rasmussen fyret efter dom

- Det er en sur, sur nyhed. Selvfølgelig for Alex men også for banelandsholdet. Vi var begyndt at tro på en medalje. Vi skal nok køre omkring 56 (3,56 minutter, red.) for at vinde bronze. Om det er realistisk uden Alex er svært at vide. Men han er én af de stærkeste på holdet, siger Mørkøv.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen