Selvironiske Holm: Vi var et pigehold

Den danske sportsdirektør fortæller om presset i Tour de France - og de første dages bekymringer

- Man må have noget galgenhumor, siger Brian Holm om et Tour-arbejde, der gennem tre uger kræver sin mand. (Foto: Claus Bonnerup)
- Man må have noget galgenhumor, siger Brian Holm om et Tour-arbejde, der gennem tre uger kræver sin mand. (Foto: Claus Bonnerup)

Brian Holm åbnede Touren med et godt grin til de danske cykelfans, da han sammenlignede Team Saxo Bank Tinkoff med motionisterne i Team Rynkeby. Og derefter undskyldte overfor Team Rynkeby, at han havde lavet den grove sammenligning.

Se også:

Se også: Holm driller Riis: Undskyld, Team Rynkeby!

Siden måtte Brian Holm bøje sig for Michael Mørkøv.

- Det er fantastisk, at han har taget den prikkede trøje, og det løfter hele hans hold, der er kommet til Tour de France uden Contador – og uden at have en chance i det samlede klassement, skriver Holm i dag i sin klumme i Ekstra Bladet.

Holm indrømmer videre, at hans eget hold, Omega Pharma-QuickStep, i et halvt døgn i løbets åbning så endnu mere amputeret ud, end Saxo Bank Tinkoff var før løbet startede. Det var faktisk nærmest et pigehold i nogle timer.

Se også:

Se også: Martin fortsætter Touren med brækket hånd

- Første etape var et slag i hovedet på os. Tony Martin og Jérôme Pineau styrtede, og i nogle timer frygtede vi, at vi skulle køre resten af Touren med et amputeret hold. Det var stressende, for vi vidste først næste morgen, om Tony var ude eller inde, og vi måtte også vente i mange timer på at få at vide, om Pineau kunne fortsætte.

- Heldigvis kunne de begge fortsætte, men i nogle timer var vi ikke bare reduceret til Team Rynkeby. Vi var Århus Cykel & Motion, pigeafdelingen. Og det allerede inden løbet var kommet i gang, skriver Holm.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag, hvor Brian Holm også fortæller, at Tour de France er så stort og stressende, at han hvert år før løbet har mere lyst til at sidde derhjemme og se det på tv - inden han bliver optaget af løbets spænding og hektik.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen