Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mørkøv: Nu vil folk være ven med mig

Den danske bjergtrøje-indehaver har fået masser af hilsner ovenpå sin bedrift

SERAING (ekstrabladet.dk): Hvis man kunne sælge smil på dåse, så ville Michael Mørkøv i går nok være storleverandør af varen.

Den 27-årige Tour-debutant havde klistret det store væg-til-væg smil på, da han sad og spiste aftensmad med holdkammeraterne på hotellet i Lanaken.

En udbrudsdygtig dansker havde ramt det rette udbrud, de rette med-udbrydere, den rette dag, de rette ben, og de rette spurter. Alt sammen sikrede det ham point nok til, at han både i dag og i morgen kan køre rundt som indehaver af Tourens bjergtrøje.

Se også:

Se også: Tre store Tour-triumfer: Mørkøv, Cancellara og Sagan!

I en afslappet, men positiv atmosfære, sad de ni Saxo Bank Tinkoff-rytter til bords, og fik uddelt et glas vin af holdejer Bjarne, der var synligt tilfreds med sin danske debutant, og gav ham et godkendt klap på skulderen, mens holdkammeraterne hævede glassene og hujede; ’ååååååeeeeiiiiijjjjj’ til ære for Mørkøvs erobrede bjergtrøje, som den glade dansker dog havde gemt væk under middagen.

Men det var ikke kun holdkammeraterne, der var glade for Mørkøvs succes. Mange andre havde gratuleret den glade dansker. Det fortalte han ekstrabladet.dk i går aftes efter en sen, men veloverstået middag på rytterhotellet.

Læs også:

Se også: Belgisk ekspert: MEGET imponerende af Mørkøv

- Da jeg fik fat i min telefon, var der 25 Sms’er med lykønskninger, og på facebook var der ligeså mange friend-requests (venne-anmodninger, red.), beskeder og ’thumps ups’. Det er selvfølgelig en fantastisk følelse at læse alt det igennem.

- Jeg er en type, der godt kan lide at svare på alt, hvad jeg får, så jeg får travlt de næste par dage, lød det med et stort smil fra den sympatiske dansker til ekstrabladet.dk, der altså kan se frem til flere ’venner’ på det sociale netværk de nærmeste par dage.

Mørkøv glædede sig ydermere over sin sejr, fordi han fornemmede, at også holdkammeraterne kunne bruge hans succes til en masse.

Se mere:

Se også: Bak fejrer Mørkøvs prikker med risengrød

- Jeg synes, jeg kan spore oprigtig glæde fra dem. Mine holdkammerater ved, at jeg, ligesom dem, arbejder benhårdt for at få resultater. Der er ofte langt mellem snapsene, og at jeg kunne få så fantastisk en oplevelse i dag (i går, red.), det under de mig. Og så letter det jo presset på dem og hele holdet.

- Vi har jo på en måde følt os presset op til dette Tour de France, for vi er udmærket klar over, at vi ikke kører med om Tour de France-sejren.

Se også:

Se også: Chris Anker: Super fedt!

- Så vi skal ud og levere noget, og derfor er det en lettelse allerede på andendagen at få en trøje. Der kommer lidt ro på, moralen bliver løftet, og nu tror vi endnu mere på det hele, forklarede gårsdagens dansker.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen