BS-type sender Lars Bak på vinderkurs

Lars Bak er styrket efter snak med en mental-træner, som har arbejdet med Lotto-rytterens vindermentalitet

Cykelrytteren Lars Bak føler et boost efter sit skifte til Lotto-Belisol, hvilket blandt andet skyldes et samarbejde med en mentaltræner, som det belgiske mandskab benytter.

Danskeren fik endnu et gennembrud, da han under årets Giro d'Italia vandt en etape - hans første i et af de tre store etapeløb.

Træneren Koen Gonnissen, som også har arbejdet med Frederik Fetterlein, havde et lovende budskab til den danske cykelrytter, da de to talte sammen før sæsonen:

- Han sagde: Du er en af de nye på holdet. Du har en god personlighed, du skal tage luft ind, du skal byde ind. Der er så mange unge her, så du skal tage noget lederskab, og du skal tage dine chancer.

- Jeg kan se på dig, at du kan vinde noget. Du har det i dig, fortæller Lars Bak.

Se også: Mørkøv: Nu vil folk være ven med mig

De ord sad i baghovedet på danskeren, da han tog fat på sæsonen. Han kom godt fra start i Tour of Oman, men kort efter fik han ødelagt klassikersæsonen af en brækket hånd i den allerførste klassiker Het Nieuwblad.

- Mit forår kunne være godt, men jeg fik spoleret klassikerne. Det gik godt i Oman, men efter skaden var jeg ekstra indebrændt op til Giroen, siger Lars Bak.

Etapesejren i Giro d'Italia bekræftede derfor for Bak, at han var på rette spor.

- Jeg var glad for, at vi havde den mentaltræner. Det er fedt, også når man kommer ind som ny på et hold, siger Lars Bak.

Teambuilding-turen har skabt større sammenhæng på Lotto-Belisol:

Se også: Brian Holms stjerne kørt på hospitalet

- Man kan snakke meget om teambuilding, men jeg tror, det er meget sundt lige at se, hvordan folk er a la: Ham der er en mand, som du ikke skal stresse alt for meget, for han er egentlig god nok, men han siger ikke rigtig så meget.

- Det er egentlig interessant nok, og der var også nogle, hvor Koen sagde: I snakker for meget. I er for dominerende, siger Lars Bak.

Lotto kører i årets Tour de France for Jurgen Van Den Broeck og sprinteren André Greipel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen